Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ανεφοδιασμός πράσινης μεθανόλης στον κόσμο από πλοίο σε πλοίο

Ο πρώτος στον κόσμο ανεφοδιασμός καυσίμου πράσινης μεθανόλης από πλοίο σε πλοίο πραγματοποιήθηκε στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων των 16.000 τόνων TEU “ANE MAERSK.” Η ανεφοδιασμός πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Ulsan της Νότιας Κορέας.

Τον ανεφοδιασμό της πιστοποιημένη από την ISSC πράσινη βιομεθανόλη πραγματοποίησε η OCI Global. Το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανεφοδιασμού. Το ANE MAERSK πρόκειται τώρα να αναχωρήσει για το παρθενικό του ταξίδι από το Ulsan της Ν. Κορέας με προορισμό την Κοπεγχάγη της Δανίας, σταματώντας στη Σιγκαπούρη, την Αίγυπτο και το Ρότερνταμ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Η τελετή ονοματοδοσίας του ANE MAERSK πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Ulsan πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Το πλοίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο HD Hyundai Heavy Industries, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Αυτό το πλοίο είναι το πρώτο από μια σειρά 18 μεγάλων πλοίων που κινούνται με μεθανόλη και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στη Maersk μεταξύ 2024 και 2025.

Το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας θέσπισε τις «Οδηγίες για την Έγκριση Σχεδίου Διαχείρισης Αυτοασφάλειας για την Προμήθεια Μεθανόλης», ένα πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση ανεφοδιασμού. Το υπουργείο έχει συμμετάσχει σε δύο προηγούμενες επιδείξεις ανεφοδιασμού τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους .

Ο Υπουργός Ωκεανών και Αλιείας, Kang Do-Hyung, δήλωσε ότι, λόγω του παγκόσμιου στόχου για εξάλειψη των εκπομπών έως το 2050, πολλά διεθνή λιμάνια ανταγωνίζονται για την κατασκευή υποδομών για την παροχή βιώσιμων καυσίμων πλοίων.

Το Υπουργείο και η Λιμενική Αρχή του Ulsan δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναβαθμίζουν τα συστήματα που σχετίζονται με το ανεφοδιασμό και να εργαστούν για τη θέσπιση τυπικών διαδικασιών λειτουργίας για την προμήθεια μεθανόλης. Ακόμη, επιβεβαίωσαν επίσης ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα για να εξασφαλίσουν την προμήθεια βιώσιμων καυσίμων πλοίων.

Διαβάστε ακόμα