Πάνω από 230 κρουαζιερόπλοια προβλέπεται να περάσουν φέτος από τη διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά


Η Διώρυγα του Παναμά ανακοίνωσε ότι αναμένει να περάσουν περίπου 235 κρουαζιερόπλοια μέσω των θυρών για Panamax και Neopanamax κατά τη διάρκεια της επερχόμενης σεζόν κρουαζιέρας 2017-2018. Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο, αυτή θα είναι η πρώτη ολόκληρη σεζόν κρουαζιέρας που θα υποδέχεται πλοία μέσω της Διευρυμένης Διώρυγας.

“Εκτός από τις υπάρχουσες θύρες, οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν τώρα τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν τη Διευρυμένη Διώρυγα ως μέρος των δρομολογίων τους”, δήλωσε ο υπεύθυνος για το διεθνές εμπόριο της Διώρυγας του Παναμά Albano Aguilar. “Αυτό θα φέρει πρόσθετες ευκαιρίες προγραμματισμού και επανατοποθέτησης για τη βιομηχανία και τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της και θα προσφέρει νέες και μοναδικές εμπειρίες για τους επιβάτες τους”.

Τον Απρίλιο του 2017, το Disney Wonder της Disney Cruise Line έγινε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που πέρασε ποτέ την διευρυμένη διώρυγα. Αυτή τη σεζόν θα περάσει και πάλι μαζί με το Caribbean Princess, το Carnival Freedom, το Carnival Splendor και το Norwegian Bliss. Μαζί, τα πέντε πλοία θα πραγματοποιήσουν συνολικά 20 διαμετακομίσεις και 11 νέα κρουαζιερόπλοια θα διέλθουν για πρώτη φορά τις θύρες για Panamax η για Neopanamax της Διώρυγας από τις ακόλουθες γραμμές: Princess Cruise, Norwegian Cruise, Carnival Cruises, Silversea Cruises, Viking Ocean Cruises, Lindblad Special Expedition και CMA CGM, με κάθε πλοίο να κάνει πολλαπλές διαδρομές.

Ίσως το πιο εμφανές σημάδι του αντίκτυπου της Διώρυγας στον κλάδο της κρουαζιέρας αυτή τη σεζόν θα είναι η διέλευση του Norwegian Bliss, μέσω του καναλιού προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ για να ξεκινήσει την κρουαζιέρα του στην Αλάσκα. Υπό κατασκευή ακόμα, το κρουαζιερόπλοιο θα χωρά μέχρι 4.200 επιβάτες μόλις ολοκληρωθεί και θα γίνει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο σε χωρητικότητα που πέρασε ποτέ το κανάλι.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι κύριες γραμμές κρουαζιέρας, όπως η Holland America Line, η Princess Cruises, Royal Caribbean Cruises και η Norwegian Cruise Line, θα προσφέρουν δρομολόγια μέσω του καναλιού του Παναμά για να προστεθούν στην εμπειρία των επιβατών τους. Μικρότερες γραμμές, όπως το Wind Star και το National Geographic Quest, θα προσφέρουν δρομολόγια επτά και οκτώ ημερών, αντίστοιχα, στη δυτική ακτή της Κεντρικής Αμερικής.

Η σεζόν κρουαζιέρας της Διώρυγας του Παναμά 2017-2018 ξεκινάει στις 2 Οκτωβρίου 2017 με τη μερική διέλευση του Island Princess της Princess Cruise Line σε ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής από και προς το Λος Άντζελες με στάσεις κατά μήκος της δυτικής ακτής της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Για όλες τις ειδήσεις για τη νέα Διώρυγα δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα