Πάνω από 50 τόνους πυρομαχικών βρέθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ σε αλιευτικό σκάφος!

Την 1η Δεκεμβρίου, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ που επιχειρεί στην Μέση Ανατολή, κατάσχεσαν από ένα αλιευτικό σκάφος περισσότερους από 50 τόνους πυρομαχικών, ασφάλειες και προωθητικά για ρουκέτες στον Κόλπο του Ομάν, ενώ ταξίδευε από το Ιράν στην Υεμένη.

Το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού που σταθμεύει στο USS Lewis B. Puller (ESB 3), μια θαλάσσια βάση για αποστολές, βρήκε το παράνομο φορτίο κατά τη διάρκεια επιθεώρησης, καθιστώντας αυτή τη δεύτερη σημαντική κατάσχεση παράνομων όπλων από τον 5ο Στόλο των ΗΠΑ μέσα σε ένα μήνα.

Οι δυνάμεις του Lewis B. Puller βρήκαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο φυσίγγια πυρομαχικών 7,62 mm, 25.000 φυσίγγια πυρομαχικών 12,7 χλστ., σχεδόν 7.000 ασφάλειες εγγύτητας για πυραύλους και πάνω από 2.100 κιλά προωθητικού που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση πυραύλων.

«Αυτή η σημαντική ανακάλυψη δείχνει ξεκάθαρα ότι η παράνομη μεταφορά θανατηφόρου βοήθειας και η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του Ιράν συνεχίζονται», δήλωσε ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, του 5ου Στόλου και των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το 2014, οι δυνάμεις των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά. Αυτή η σύγκρουση προκάλεσε έκτοτε τεράστιο αριθμό θανάτων και οδήγησε το ήδη φτωχό έθνος στα όρια της πείνας.

Η άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά όπλων στους Χούτι στην Υεμένη παραβιάζει το ψήφισμα 2216 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.

Ο 5ος στόλος των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2022 ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε παράνομα θανατηφόρα βοήθεια από το Ιράν στην Υεμένη.

Διαβάστε ακόμα