Παραδόθηκε το 18ο πλοίο τύπου-L στην «Evergreen»

evegreen_paradosi_ploiou_tupou_l_

Ο όμιλος Evergreen προχθές πραγματοποίησε την τελετή ονοματοδοσίας για το EVER LOYAL, το δέκατο όγδοο των πλοίων τύπου-L της γραμμής που κατασκευάστηκε από τη Samsung Heavy Industries.

Στην ομιλία του ο κ. Raymond Lin, Αντιπρόεδρος του Ομίλου, δήλωσε: “Τα σκάφη τύπου-L είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου μας. Τα πλοία που εξοικονομούν καύσιμα έχουν μειώσει σημαντικά τα ίχνη άνθρακα της λειτουργίας μας. Τα νέα πλοία θα συνεχίσουν να αντικαθιστούν τα παλαιά πλοία του στόλου μας και θα επιτρέψουν στην Evergreen την παροχή θαλάσσιων υπηρεσιών μεταφοράς με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο”.

Το EVER LOYAL ανήκει στην Evergreen Marine Corp. Το νέο πλοίο είναι μήκους 334,8 μέτρων, πλάτους 45,8 μέτρων, με 942 θέσεις ψυγείου και με εκτόπισμα 14,2 μέτρα. Το σκάφος μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 24,5 knots. Μετά την παράδοση της στις 20 του Μαρτίου, θα ενταχθεί στην γραμμή Άπω Ανατολής – Περσικού Κόλπου της Evergreen Line’s, αντικαθιστώντας ένα παλαιότερο σκάφος.

Διαβάστε ακόμα