‘Παράνομη και καταχρηστική απόλυση ναυτεργάτη του «ΙΟΝΙΣ» από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά’

ionis_aktoploia_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Παράνομα και καταχρηστικά χτες το βράδι το τμήμα ναυτολογίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προχώρησε σε απόλυση ναυτεργάτη που ήταν μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΙΟΝΙΣ». χωρίς να του καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές που προβλέπονται από την ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας.

Συγκεκριμένα παρότι ήταν σε γνώση του Λιμεναρχείου η καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στις 9-7-2015, για το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΙΟΝΙΣ» Ν.Π 8775, της ναυτιλιακής εταιρείας «IONIAN FERRIES», το οποίο και με βάση εγγράφου του ΝΑΤ υπάγεται στην κατηγορία των ακτοπλοϊκών πλοίων, η εταιρεία δεν κατέβαλε ως όφειλε την διαφορά χρημάτων που προκύπτουν ανάμεσα στην ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας και της ΣΣΕ των Πορθμείων που εφαρμόζει.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στον αξιωματικό φυλακής του Λιμεναρχείου, για να μην προχωρήσει στην παράνομη απόλυση του ναυτεργάτη, ο αξιωματικός φυλακής επικαλέστηκε ότι εκτελεί εντολή του Λιμενάρχη και του Διευθυντή Ναυτολογίας.

Απαιτούμε οι υπηρεσίες του ΥΕΝ να εφαρμόζουν και να μην παραβιάζουν τις ΣΣΕ, η ναυτιλιακή εταιρεία να καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές με βάση την ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας για το σύνολο του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΣ».

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Διαβάστε ακόμα