Μετά τους σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου παράπονα υπάρχουν και απο αυτούς της ΑΕΝ Οινουσσών

Όπως και ο σπουδαστής της ΑΕΝ Ασπροπύργου έτσι και στην ΑΕΝ Οινουσσών ισχύουν παρόμοιες καταστάσεις με την διαφορά ότι ξεκινήσαμε κανονικά αλλα και πάλι με έλειψη καθηγητών. Προσωπική μου απόψη είναι ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τις δράσεις του ή μάλλον με την απουσία δράσεων του δείχνει σαν να έχει “ξεχάσει” ότι οι ΑΕΝ και το σύνολο της ναυτικής εκπαίδευσης τελούν υπό τις οδηγίες του.

Μάλιστα με τηλεφώνημα που έκανα στην ίδια την ΔΕΚΝ τους ρώτησα αν έχουν σκοπό να βγάλουν κάποια οδηγία διότι σε 1 εβδομάδα ακριβώς ξεκινούσε η εξεταστική μας (01/02/2021) και δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι , συγκεκριμένα απάντησαν: “αυτά τα αποφασίζει η πολιτική ηγεσία” . Απορώ λοιπόν :

1) Είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία για το θέμα που υπάρχει και βασανίζει τουλάχιστον 2.000 σπουδαστές ΑΕΝ σε όλη την χώρα?

2) Ποια είναι τα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας που είναι υπεύθυνα για αυτό το χάος?

3) Πότε θα υπάρξει επιτέλους μια απάντηση?

Πρέπει δηλαδή να πάρει έκταση το θέμα ώστε να φτάσουμε σε κανάλια και δημοσιότητες για να πράξει η πολιτική ηγέσια τα αυτονόητα?

Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθούμε χθές οτι θα υπάρξει παράταση 1 εβδομάδας μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση , πραγμα τραγικό καθώς ήμασταν έτοιμοι για την διεξαγωγή εξετάσεων διαδικτυακά μέσω του Microsoft teams και Microsoft forms και το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη οδηγία.

Οι ΑΕΝ της χώρας μας βγάζουν τους ναυτικούς που είναι η κύρια πηγή εσόδων που έχει το υπουργείο εμπορική ναυτιλίας, θα έπρεπε λοιπόν να είναι από τις ΠΡΩΤΕΣ προτεραιότητες του Υπουργείου και όχι να αφήνεται στα χέρια του φιλότιμου καθηγητών και διοικητικού προσωπικού που δίνουν την ψυχή τους για να υπάρξει κάποια σταθερότητα στις σχολές μας! Αν δεν υπήρχε αυτό το φιλότιμο να είστε σίγουροι ότι τουλάχιστον κάποιες σχολές τις περιφέρειας θα είχαν βάλει λουκέτο προ πολλού…

ΙΚ

Διαβάστε ακόμα