Πειραιάς: Δύο ναυτικοί έπεσαν από πλοίο την ώρα εργασιών

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για την πτώση δύο (02) μελών πληρώματος, ηλικίας 56 και 34 ετών, Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ¨SPEEDRUNNER JET¨ Ν.Π. 11886, ενώ βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω ναυτικοί ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού επί του εξωτερικού πρωραίου καταστρώματος, γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένας εκ των οποίων βούτηξε στη θάλασσα και με τη βοήθεια κυκλικών σωσιβίων που πέταξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου, κατάφεραν να ανασύρουν τους εν λόγω ναυτικούς στον προβλήτα.

Στον 56χρονο και στον 34χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό και προσωπικό του ιατρείου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) ναυτικοί εκ του πληρώματος, για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. ¨σωματική βλάβη από αμέλεια¨.

Διαβάστε ακόμα