Πειρατές απήγαγαν έξι ναυτικούς από πλοίο κοντέινερ στην Νιγηρία

Έξι μέλη του πληρώματος ενός γερμανικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, έχουν απαχθεί από πειρατές στη Νιγηρία.

Το περιστατικό συνέβη νότια της νιγηριανής πετρελαϊκής πόλης Port Harcourt το περασμένο Σάββατο 21/10, όταν το πλοίο Demeter δέχτηκε επίθεση από πειρατές” στις 7:00 π.μ. (06:00 GMT).

Οι οχτώ πειρατές επιβιβάστηκαν στο πλοίο από το μαύρο ταχύπλοο τους και απήγαγαν έξι μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου, του επικεφαλής αξιωματικού, του δεύτερου αξιωματικού, του δεύτερου μηχανικού, του λοστρόμου και του μάγειρα. Τέσσερις εκ των απαχθέντων είναι Φιλιππινέζικης καταγωγής κι ένας Ουκρανός, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των Φιλιππίνων

Το Demeter ταξίδευε από την πρωτεύουσα της Ισημερινής Γουινέας, το Μαλάμπο, στην τότε πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια. Το πλοίο με σημαία της Λιβερίας ανήκει στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Peter Doehle Group.

Το δίκτυο MTI, μια ασφαλιστική εταιρεία που ασχολείται με περιστατικά στον ναυτιλιακό κλάδο, δήλωσε ότι η επίθεση συνέβη καθώς το πλοίο εισήλθε στο λιμάνι του Onne. “Και οι 12 εναπομείναντες ναυτικοί του Demeter είναι ασφαλείς και σώοι και το πλοίο έχει προχωρήσει σε ασφαλή νερά”, ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Το Διεθνές Ναυτικό Γραφείο (IMB) έχει καταγράψει 121 περιστατικά πειρατείας σε διεθνή ύδατα φέτος, συμπεριλαμβανομένων πυροβολισμών, απόπειρων απαγωγών και καταλήψεων πλοίων.

Σε έκθεση του που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι ο Κόλπος της Γουινέας παρέμεινε ένα “καυτό σημείο για επιθέσεις”, παρά την πτώση του αριθμού των περιστατικών σε άλλα μέρη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα