Πειρατές έκλεψαν πετρέλαιο από τάνκερ στα Στενά της Μαλάκα

malaka_street_

Οκτώ ένοπλοι πειρατές επιβιβάστηκαν σε ένα νηολογημένο στη Σιγκαπούρη δεξαμενόπλοιο προϊόντων πετρελαίου, ενώ έπλεε στα Στενά της Μαλάκα και τη Σιγκαπούρη στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με το παρατηρητήριο πειρατείας ReCAAP ISC.

Οι πειρατές διέταξαν το πλήρωμα του Ocean Energy να αγκυροβολήσει έξω από το Port Dickson, όπου ήρθε και μια φορτηγίδα να μεταγγίσει το φορτίο του πλοίου.

Ενώ ο πλοίαρχος και το πλήρωμα ήταν αιχμάλωτοι σε μακρινή απόσταση, 2.023 τόνους πετρελαίου εσωτερικής καύσης εκφορτώθηκαν στην φορτηγίδα, ανέφερε η ReCAAP.

Οι δράστες άφησαν το πλοίο περίπου στις 04:30 στις 3 Μάη του 2015, αφού κατέστρεψαν τον εξοπλισμό επικοινωνίας του πλοίου και λήστεψαν τα χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος.

Το πλοίο το μόνο που κατάφερε ήταν να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο ασφάλειας της εταιρείας περίπου στις 05:53 για να αναφέρει το περιστατικό.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι βάσης του και όλο το πλήρωμα αναφέρθηκε ασφαλές και χωρίς τραυματισμούς.

Το δεξαμενόπλοιο προϊόντων πετρελαίου αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη στις 2 Μαΐου, στις 08:45, με κατεύθυνση τη Μιανμάρ.

Η ReCAAP είπε ότι αυτή ήταν η πέμπτη περίπτωση μετάγγισης καυσίμων που αναφέρθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 και η δεύτερη περίπτωση στα Στενά της Μαλάκα.

Η ReCAAP ISC ενημέρωσε όλα τα πλοία να βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ διέρχονται από την περιοχή, και να αναφέρουν όλα τα περιστατικά στο πλησιέστερο παράκτιο κράτος, προτρέποντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες αρχές να αυξήσουν την επιτήρηση και την έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών διεθνικού εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμα