ΠΕΜΕΝ: Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη 14 Ιούνη πολυνομοσχέδιο στα πλαίσια του κλεισίματος της 4ης αξιολόγησης και για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2019-2022, ενσωματώνοντας το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που υπάρχουν στα 3 μνημόνια και αυτά που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν την διετία 2019 – 2020, με την κατακρεούργηση των συντάξεων, την μείωση του αφορολόγητου ορίου κά.

Επίσης στα πλαίσια του 44ο Συνέδριου της ITF στη Σιγκαπούρη 14-19 Οκτώβρη 2018, έχει ανακοινωθεί οι ναυτεργατικές ενώσεις να καταθέσουν τις θέσεις τους μέχρι της 14 Ιούνη. Δεν εξουσιοδοτούμε κανενός την συμμετοχή, οι θέσεις και η εκπροσώπηση να συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση την μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, απαιτούμε την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ενώσεις των εφοπλιστών για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, ενάντια στην εφαρμογή του ν.4387/2016 (φορολογικό – ασφαλιστικό) κά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα