Πετρελαιοκηλίδα από τούρκικο πλοίο σε Αλβανικό νησί

Oil_Spill_Zvernec
Εκτιμάται ότι πάνω από 5 τόνοι αργού πετρελαίου διέρρευσαν ανοικτά των ακτών της τουριστικής νήσου Zvernec, στην Αλβανία, και κάλυψε σχεδόν πέντε χιλιόμετρα της ακτογραμμής, φθάνοντας μέχρι την ακτή.

Η πετρελαιοκηλίδα προήλθε από ένα πλοίο με τουρκική σημαία που ήταν αγκυροβολημένο στο ιταλοαλβανικό τερματικό σταθμό αποθήκευσης υγραερίου και προϊόντων πετρέλαιο La Petrolifera, που βρίσκεται στον κόλπο του Αυλώνα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνα της Αλβανίας, Mimi Kodheli.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας συμμετέχουν σε μια επιχείρηση περιορισμού της εξάπλωσης της πετρελαιοκηλίδας και των προσπαθειών καθαρισμού.
Oil_Spill_Zvernec2
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εργασίες στον τερματικό σταθμό έχουν ανασταλεί και ότι η εταιρεία δέχτηκε ένα πρόστιμο ύψους περίπου 8.000 δολαρίων για την πρόκληση της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η πετρελαιοκηλίδα έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής σαιζόν στο νησί της Zvernec, που βρίσκεται 140 χμ. νότια των Τιράνων και φιλοξενεί το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι.

Διαβάστε ακόμα