Πληθαίνουν τα ατυχήματα στην Κίνα λόγω της μαζικής καραντίνας που μπαίνουν οι πλοηγοί

Η Κίνα έχει εφαρμόσει εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς στις δραστηριότητες των πιλότων σε διάφορα λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων λιμανιών κατά μήκος των πλωτών οδών Yangtze, προκαλώντας τεράστιες καθυστερήσεις και συμφόρηση.

Τα πλοία θα πρέπει να αγκυροβολήσουν χωρίς πλοηγό σε αγκυροβόλια περιορισμένου χώρου, σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Όπως μαρτυρά καπετάνιος κοντινού αγκυροβολημένου πλοίου, ένα ατύχημα συνέβη μπροστά στα μάτια του, ως αποτέλεσμα της πολιτικής καραντίνας των πιλότων.

Τον Δεκέμβριο, περίπου 200 πιλότοι τέθηκαν σε καραντίνα αφού δύο από τους συναδέλφους τους βρέθηκαν θετικοί στο κορονοιό και εφαρμόστηκαν αυστηροί περιορισμοί. Σύμφωνα τον καπετάνιο και τις ραδιοφωνικές συνομιλίες που ακούστηκαν, η αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου OLIVE BAY μπλέχτηκε με την αλυσίδα ενός άλλου πλοίου, στις 8 ή 9 Ιανουαρίου, στις εκβολές του ποταμού Yangtze μεταξύ του νησιού Chongming και του Taicang, στην περιοχή της Σαγκάη.

Όπως φαίνεται και την φωτογραφία ένα πλωτός γερανός και ρυμουλκά έσπευσαν στο σημείο, προσπαθώντας να ξεμπερδέψουν τις αλυσίδες και να απελευθερώσουν τα πλοία.

Διαβάστε ακόμα