Πλοίο φάντασμα μήκους 177 μέτρων προσάραξε στις ακτές της Μιανμάρ

Η αστυνομία στη Μιανμάρ ερευνά ένα μεγάλο σκουριασμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αφού εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στην περιοχή της Γιανγκόν.

Το πλοίο, που φέρει το όνομα “Sam Ratulangi PB 1600”, ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να πλέει ακυβέρνητο κοντά στην ακτή της Μυανμάρ.

“Δεν υπήρχαν ναυτικοί ή αγαθά στο σκάφος”, δήλωσε η αστυνομία του Yangon.

Οι αρχές και άνθρωποι του πολεμικού ναυτικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο την Πέμπτη για να το ερευνήσουν, αφού προσάραξε.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η αστυνομία του Yangon δήλωσε ότι το πλοίο προσάραξε στην παραλία και φέρει ινδονησιακή σημαία».

Ο Aung Kyaw Linn, γενικός γραμματέας της Ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Ναυτικών της Μυανμάρ, δήλωσε ότι το σκάφος ήταν ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Myanmar Times.

Είπε ότι υποψιάστηκε ότι το πλοίο εγκαταλείφθηκε πρόσφατα, προσθέτοντας: «Πρέπει να υπάρχει ένας λόγος».

Το πλοίο, το οποίο χτίστηκε το 2001, έχει μήκος πάνω από 177 μέτρα (580 πόδια), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Marine Traffic, η οποία καταγράφει τις κινήσεις των πλοίων σε όλο τον κόσμο.

Η θέση του πλοίου καταγράφηκε για τελευταία φορά ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν το 2009 και αυτή είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση εγκαταλελειμμένου πλοίου που εμφανίζεται στα ύδατα της Μυανμάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Διαβάστε ακόμα