Πλοίο κατηγορείται ότι χτύπησε και σκότωσε φάλαινα

Μια φάλαινα, η οποία ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Υόρκης, είναι πολύ πιθανόν να σκοτώθηκε από κάποιο πλοίο, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ομοσπονδιακές αρχές την Τετάρτη.

Η νεκροψία αναμένεται να βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου της αρσενικής φάλαινα που ονομαζόταν Λούνα. Ήταν ηλικίας άνω των 40 ετών και παρακολουθείτο από θαλάσσιους βιολόγους για αρκετές δεκαετίες, ανέφεραν αξιωματούχοι που σχετίζονται με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Η φάλαινα βρέθηκε στο Lido Beach West Town Park το πρωί της Δευτέρας και μεταφέρθηκε με γερανό στην παραλία.

Η ομάδα που θα πραγματοποιήσει τη νεκροψία, περιλαμβάνει ορισμένους εκπροσώπους που σχετίζονται με την Atlantic Marine Conservation Society, το Mystic Aquarium Animal Response Program, την NOAA Fisheries και άλλους, συγκεντρώθηκε την Τρίτη και φέρεται να έκοψε το λίπος του κύτους για να πάρει κάποια δείγματα από τα εσωτερικά όργανα του, ανέφεραν οι αξιωματούχοι της NOAA σε ανακοίνωσή τους.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η φάλαινα πιθανότατα σκοτώθηκε λόγω του χτυπήματος από κάποιο πλοίο, αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά μόλις υπάρξουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο βαθμός αποσύνθεσης της νεκρής φάλαινας έδειξε ότι είχε πεθάνει αρκετές ημέρες πριν ξεβραστεί στην ακτή, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές που έδειχναν ότι είχε ξεβραστεί ενώ ήταν ζωντανή.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η φάλαινα είχε μήκος περίπου 12.5 μέτρα και ζύγιζε περίπου 29 τόνους.

Διαβάστε ακόμα