Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ 4,600 teu ναυλώθηκε για 200,000 δολάρια ανά ημέρα!

Όπως φαίνεται τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για την εγγεγραμμένη στη Σιγκαπούρη, συνδεδεμένη με την Alibaba Transfar Shipping. Προτεραιότητα έχει η αύξηση της χωρητικότητας εμπορευματοκιβωτίων, όποιο κι αυτό είναι το κόστος.

Σύμφωνα με αναφορές από ναυλομεσίτες, η Transfar ναύλωσε το 13 χρόνων πλοίο μεταφορικής ικανότητας 4.600 teu Northern Prelude από τη North Shipping της Γερμανίας για μια περίοδο έως και τριών μηνών με το εντυπωσιακό ποσό των $200.000 ανά ημέρα!

Την περασμένη εβδομάδα, η Lomar Shipping με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο διέθεσε το Windswept, κατασκευής 2010, χωρητικότητας 2.872 teu για 52 εκατομμύρια δολάρια στην Transfar. Η Lomar είχε παραλάβει το πλοίο, μαζί με ακόμα ένα αδελφό πλοίο, στα τέλη του 2020 για κάτι περισσότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα!

Η Transfar ανήκει στην κινεζική 3PL Worldwide Logistics, μιας εταιρείας της οποίας η Cainiao, ο βραχίονας εφοδιαστικής της Alibaba, αγόρασε σημαντικό μερίδιο το 2020. Η εταιρεία είναι ένα από τα πολλά νέα ονόματα που έχουν εισέλθει στις συναλλαγές του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα