Οχηματαγωγό πλοίο πέφτει σε κακοκαιρία με τεράστια κύματα και γεμίζει νερό το γκαράζ του! (video)

Ένα ακόμη τρομακτικό βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μας δείχνει πως τα κύματα μπήκαν στην κυριολεξία μέσα στο γκαράζ του οχηματαγωγού πλοίου Issaquah.

Τα οχηματαγωγά πλοία της Washington State Ferries συνήθως κάνουν δρομολόγια σε προστατευμένες θαλάσσιε περιοχές, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να περάσουν από την ανοικτή θάλασσα για να κατευθυνθούν σε άλλες δρομολογιακές γραμμές.

Το πρωί της Τρίτης, το Issaquah πέρασε το Port Townsend και κατευθύνθηκε βόρεια κατά μήκος της ακτής του νησιού Whidbey, με ταχύτητα 17 κόμβων.

Το πλοίο αντιμετώπισε μεγαλύτερα κύματα από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τη πρόγνωση του καιρού.

Τα δεδομένα του AIS δείχνουν ότι, επιβράδυνε από τους 17 κόμβους στους 7 κόμβους και άρχισε να αλλάζει πορεία, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ προς τα βόρεια κατά μήκος της ακτής.

Δεν υπήρχαν επιβάτες στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ένα μέλος του πληρώματος κατέγραψε σε βίντεο το γκαράζ των αυτοκινήτων να πλημμυρίζει από το νερό, με τα κύματα να φαίνονται «βουνά».

Αργότερα, το πλοίο απομακρύνθηκε από αυτή την περιοχή και κατευθύνθηκε σε προστατευμένα νερά. Έφτασε με ασφάλεια στον προορισμό του περίπου στις 1245, περίπου δύο ώρες αφότου μπήκε στο στενό.

Σύμφωνα με την Washington State Ferries, η ζημιά που προκλήθηκε στο πλοίο από την κακοκαιρία ήταν ελάχιστη και δεν έχει επηρεάσει την αξιοπλοΐα του.

Διαβάστε ακόμα