Πλοίο πήγε να το “σκάσει” μετά από σύγκρουση στη Σιγκαπούρη (video)

Boxship_HitandRun
Το πλοίο MV Olf, το οποίο είχε σπεύσει να απομακρυνθεί σα να “μην τρέχει τίποτα” μετά από μια σύγκρουση με άλλα δύο πλοία, συνελήφθη στα ύδατα της Μαλαισίας στις 23 Φεβρουαρίου, ανέφεραν οι λιμενικές αρχές της χώρας (Malaysian Maritime Enforcement Agency-MMEA).

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου πριν έξι ημέρες στα ανοιχτά του Batu Ayam στα Στενά της Σιγκαπούρης, προκάλεσε ζημιές στα τάνκερ Tina 7 και Straits 3 ενώ ήταν αγκυροβολημένα στα ανοικτά των ακτών.

Μετά το ατύχημα, το χωρητικότητας 40.000 dwt και κατασκευασμένο το 1999 MV Olf απέπλευσε χωρίς να επικοινωνήσει με τα πλοία.

Η MMEA που εντόπισε το σκάφος και επιβιβάστηκε σε αυτό, είπε ότι το περιστατικό δεν προκάλεσε κάποια θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή. Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι οι αρχές της Σιγκαπούρης και της Ινδονησίας βοήθησαν στον εντοπισμό του πλοίο-”δραπέτη”.

Κατά τη στιγμή του συμβάντος το πλοίο φέρεται να έπλεε από το Χονγκ Κονγκ, προς ένα διαλυτήριο στην Ινδία, μεταφέροντας δεκαέξι μέλη του πληρώματος εθνικότητας Ινδίας και Σρι Λάνκα.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στα μέλη του πληρώματος.

Οι τοπικές αρχές θα διενεργήσουν μια έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμα