ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές από πύραυλο με τα μέλη του πληρώματος να τραυματίζονται σοβαρά

Η ουκρανική λιμενική αρχή ανέφερε ότι το πλοίο το οποίο χτυπήθηκε το Σαββατοκύριακο είχε στις δεξαμενές του 600 τόνους fuel και ντίζελ και φέρεται να χτυπήθηκε δύο φορές, με έναν πύραυλο να χτυπάει την υπερκατασκευή και ένας ακόμα να χτυπάει στο μέσον του πλοίου.

Αυτές οι αναφορές φαίνεται να επιβεβαιώνονται από το μη επαληθευμένο βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και δείχνει την πυρκαγιά στο πλοίο. Αρκετά σκάφη παρευρέθηκαν στο σημείο του MILENIAL SPIRIT, συμπεριλαμβανομένων των ρυμουλκών Breeze-1, Victory, PK-888, KPL-99, SAR02.

Η Dryad Global επιβεβαίωσε ότι το Victory και το PK-888 λειτουργούσαν κοντά στο πλοίο τη στιγμή της επίθεσης. Ένα άλλο σκάφος, το SAR 02, στάλθηκε για να διασώσει το πλήρωμα. Δύο από τα μέλη του πληρώματος πιστεύεται ότι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου.

Το πλήρωμα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Τσερνομόρσκ στις 14:15 και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Πρόσθετες ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποδεικνύουν ότι το πλοίο είχε πλήρωμα 10 ατόμων, όλοι εκ των οποίων θεωρείται ότι ήταν Ρώσοι υπήκοοι.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα