Ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει Α μηχανικός για παράνομη απόρριψη

Ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ ένας Α μηχανικός φορτηγού πλοίου για υπόθεση ρύπανσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Α μηχανικός Denys Korotkiy κατηγορείται από ομοσπονδιακό δικαστήριο για συνομωσία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παραποίηση και μη εγγραφή αληθών στοιχείων στο βιβλίο πετρελαίου, ενόσω βρισκόταν στο φορτηγό πλοίο Donald (τώρα Gaja).

Η εταιρεία με έδρα την Γερμανία που διαχειριζόταν το πλοίο Donald παραδέχτηκε προηγουμένως την ένοχη της για την διατήρηση ψευδών και ελλιπών αρχείων σχετικά με την απόρριψη νερού υδροσυλλεκτών που περιέχει και λάδι, ή πιο γνωστό σε όλους μας oily bilge water.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, τα στοιχεία έδειξαν ότι το νερό υδροσυλλεκτών απορρίφθηκε παράνομα από το πλοίο απευθείας στην θάλασσα μέσω της δεξαμενής αποθήκευσης λυμάτων χωρίς να υποβληθεί σε κατάλληλη επεξεργασία μέσω του απαιτούμενου εξοπλισμού πρόληψης της ρύπανσης.

Το νερό υδροσυλλεκτών συνήθως περιέχει ποσότητες από λάδι που προέρχεται από τη λειτουργία και τον καθαρισμό των μηχανημάτων του πλοίου.

Αυτές οι παράνομες απορρίψεις δεν καταγράφηκαν στο βιβλίο πετρελαίου όπως ορίζει ο νόμος. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο Α μηχανικός έκανε ψευδείς και εικονικές εγγραφές στο βιβλίο πετρελαίου όλα στις οποίες αναφέρονταν ότι είχαν γίνει μεταφορές νερού υδροσυλλεκτών από τα τις σεντίνες του μηχανοστασίου του πλοίου στη κατάλληλη δεξαμενή υδροσυλλεκτών, ενώ, στην πραγματικότητα, αυτές οι μεταφορές δεν είχαν γίνει ποτέ!

Τέλος, τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρξε συνομωσία μαζί με αλλά μέλη του πληρώματος με σκοπό την παρεμπόδιση για της επιθεώρησης και την έρευνας της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με τον λάθος χειρισμό του νερού υδροσυλλεκτών στο πλοίο.

Μετά τη δίκη, το δικαστήριο έθεσε υπό κράτηση τον Korotkiy.

«Η παράνομη απόρριψη νερού των σεντινών στη θάλασσα και η παραποίηση και η καταστροφή αρχείων για να παρεμποδιστεί η ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να διερευνήσουν αυτές τις απορρίψεις είναι εγκλήματα που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να εργάζεται με τις υπηρεσίες μας για να διασφαλίσει ότι οι ρυπαίνοντες λογοδοτούν πλήρως», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Τοντ Κιμ.

Για το ίδιο θέμα, η Interunity Management ομολόγησε την ενοχή της ότι δεν τήρησε με ακρίβεια το βιβλίο πετρελαίου του πλοίου. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Interunity θα πληρώσει συνολικό πρόστιμο 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων εμώ θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση για μια περίοδο τεσσάρων χρόνων, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα πλοία που διαχειρίζεται η εταιρεία και ελλιμενίζονται σε λιμάνια των ΗΠΑ θα πρέπει να εφαρμόσουν ένα αυστηρό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Συμμόρφωσης.

Διαβάστε ακόμα