Πώληση του Minoansea LR2 tanker για 39 εκατ. δολάρια με σημαντικά κερδοφόρο αποτέλεσμα για την United Maritime

H United Maritime Corporation («United» ή η «Εταιρεία») (NASDAQ: USEA) ανακοίνωσε χθες την τρίτη επικερδή πώληση πλοίου μέσα σε διάστημα δύο μηνών. To LR2 Aframax product tanker, M/T Minoansea, κατασκευής του 2008, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Η τιμή πώλησης ανέρχεται περίπου στα 39 εκατ. δολάρια και η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις διαδικασίες αγοραπωλησίας πλοίων.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω άλλη μια εξαιρετικά κερδοφόρα συναλλαγή για τους μετόχους της United. Το κέρδος από την πώληση του Minoansea υπερβαίνει το 100% της αξίας αγοράς του πλοίου, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων υπολογίζεται περίπου στο 480%. Η συναλλαγή αυτή ακολουθεί την πώληση δύο πλοίων τύπου Aframax, με κέρδος άνω του 50% επί της αντίστοιχης τιμής αγοράς, με απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 270%.

Έξι μήνες μετά την εισαγωγής της United Maritime στο χρηματιστήριο, έχουμε επιτύχει ένα συνολικό κέρδος από την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων ύψους 38 εκατ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 130% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας, ενώ ανακοινώσαμε και ένα έκτακτο μέρισμα $1 ανά μετοχή.

Μετά την πώληση των πλοίων και την καταβολή του ειδικού μερίσματος τα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 8,8 δολάρια ανά μετοχή.

Η United Maritime συνεχίζει να επιδιώκει επικερδείς ναυτιλιακές επενδύσεις με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυσης της αξίας των μετόχων».

Σχετικά με την United Maritime Corporation

H United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Με την ολοκλήρωση της πώλησης του Minoansea, η Εταιρεία θα αποτελείται από 1 δεξαμενόπλοιo και 1 πλοίο ξηρού χύδην φορτίου με συνολική μεταφορική ικανότητα 280.961dwt τόνων.

Η United Maritime Corporation έχει κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

Διαβάστε ακόμα