Πολυτελές γιότ προσάραξε στην Ντόχα στο Κατάρ (Βίντεο)

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου το 33 μέτρων Lusail Queen προσάραξε στη Ντόχα του Κατάρ.

Χρήστης του Instagram ανάρτησε το βίντεο στο οποίο διακρίνονται κάποιοι επιβαίνοντες που προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Το γιοτ αποτελεί μέρος του στόλου της Gulf Crafts, είναι ένα τυπικό μοντέλο του Majesty 105 που κυκλοφόρησε το 2013.

Το γιότ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 επισκέπτες σε πέντε καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης μιας σουίτας, μιας VIP σουίτας και τριών καμπίνων επισκεπτών. Έχει σύνθετη γάστρα και σύνθετη υπερκατασκευή. Η πρόωση του γίνεται από κινητήρες Caterpillar των 1900 ίππων που της δίνουν υπηρεσιακή ταχύτητα 15 κόμβους και μέγιστη 23 κόμβους.

Από την ίδρυση της εταιρείας το 1982, η Gulf Craft έχει εξελιχθεί σε ένα από τα επτά κορυφαία ναυπηγεία στον κόσμο: κάποτε κατασκευάζονταν μικρά αλιευτικά σκάφη στις λιτές εγκαταστάσεις της, στη συνέχεια καθιέρωσαν τα διαπιστευτήριά τους ως ηγέτης της καινοτομίας και της τεχνολογίας στον κλάδο του yachting.

Με πέντε brand names στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων τους που κυμαίνεται από 31 έως 175 πόδια, η Gulf Craft κατασκευάζει γιοτ και σκάφη που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, όπως τουριστικά επιβατηγά πλοία, οικογενειακά σκάφη Silvercraft, Oryx Sport Cruisers, Nomad Explorer Yachts και η ναυαρχίδα Majesty Γιοτ.

Διαβάστε ακόμα