Προφυλακιστέα τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «DIALA»

diala_fortigo_ploio_me_lathraia_tsigara_

Οι αναλογούντες δασμοί των ανευρεθέντων και κατασχεμένων επί του φερόμενου με όνομα “DIALA” Φ/Γ πλοίου, τσιγάρων, ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια τετρακόσια σαράντα τρείς χιλιάδες τριακόσια πενήντα ευρώ και δεκαεννιά λεπτά (2.443.350,19 €).

Τα έξι (06) μέλη του πληρώματος του πλοίου, έπειτα από τις απολογίες τους στην αρμόδια Ανακρίτρια Πειραιά, κρίθηκαν προφυλακιστέα.

Επιπλέον, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών, με την υπόθεση, πληροφοριών, μικτό κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Ίσθμιας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισαν, απογευματινές ώρες της 11-03-2014, εντός εγκαταλειμμένου κτίσματος σε ερημική παραλία, στην περιοχή «ΚΑΛΟΓΕΡΟΛΙΜΑΝΟ» Κορινθίας, ποσότητα διακοσίων πενήντα (250) χαρτοκιβώτιων τσιγάρων περίπου και οκτώ (08) ταινιόδρομων, τα οποία κατασχέθηκαν και συσχετίστηκαν άμεσα με την εν λόγω υπόθεση.

Οι αναλογούντες δασμοί της νέας κατασχεθείσας ποσότητας θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, το Φ/Γ πλοίο που έφερε στις παρειές του το όνομα “DIALA”, στην πραγματικότητα πρόκειται για το Φ/Γ “RANA”, σημαίας SAO TOME.

Διαβάστε ακόμα