Προς πώληση το δίκτυο Ασίας-ΗΠΑ της Hanjin

hanjin_sale

Η Νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping αποφάσισε να πουλήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και τμήματα των επιχειρήσεων της, συμπεριλαμβανομένου το δικτύου Ασίας-ΗΠΑ και θα δεχθεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η εταιρία την Πέμπτη.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται καθώς οι πιστωτές της ναυτιλιακής καταθέτουν οικονομικές αξιώσεις λιγότερο από 2 μήνες μετά την χρεοκοπία της εταιρίας, η οποία είχε συσσωρεύσει συνολικό χρέος 6,03 τρις won (5,41 δις δολάρια) μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Στην δημοσιότητα έχει δοθεί λίστα με πάνω από 3.000 πιστωτές της Hanjin, με τους πέντε μεγαλύτερους να είναι οι Seaspan Corporation, Danos Corporation, Peter Doehle, World Fuel Services και Burlington Northern Santa Fe Railroad.

Η Hanjin έλαβε έγκριση από το δικαστήριο να αναζητήσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία ώστε να αποπληρώσει τους πιστωτές της που βρίσκονται στη διαδικασία κατάθεσης οικονομικών αξιώσεων προς την εταιρία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Η χωρητικότητα container της εταιρίας έπεσε στην 17η θέση στην παγκόσμια κατάταξη μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Alphaliner.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Σεούλ που επιβλέπει την χρεοκοπία της Hanjin δήλωσε ότι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων εταιρίας που τίθενται προς πώληση είναι το σύνολο των επιχειρήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ασίας, 5 containership και 10 επιχειρήσεις της στο εξωτερικό, ενώ αρνήθηκε να προσδιορίσει την πιθανή τιμή ή τα ενδιαφερόμενα μέρη

Το Λιμάνι του Λονγκ Μπητς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο όγκος μεταφερόμενων container τον Σεπτέμβριο κατέγραψε πτώση 16,6% σε σχέση με πέρσι, καθώς οι συνέπειες της χρεοκοπίας της Hanjin άρχισαν να αγγίζουν τα λιμάνια της Δυτικής Ακτής.

Η κατάρρευση της μεγαλύτερης ναυτιλιακής της Νότιας Κορέας έχει οδηγήσει την ναυτιλία στο χάος λίγο πριν την κρίσιμη περίοδο των γιορτών κατά το τέλος του χρόνου.

Εκπρόσωπος της ναυτιλιακής Hyundai Merchant Marine αρνήθηκε να σχολιάσει το αν η εταιρία ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις της Hanjin μέχρι η ΗΜΜ να εξετάσει όλα τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.

Οι μετοχές της Hanjin έκλεισαν με άνοδο 30% λόγω της ελπίδας που έφερε η ανακοίνωση πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων. Μέχρι την Τετάρτη, η μετοχή είχε καταγράψει συνολική μείωση περίπου 34% από τα τέλη Αυγούστου κι έπειτα.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση της Hanjin, δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα