Προσλήψεις και αναδρομικά πριν τις εκλογές- πλήρωνε κορόιδο ναυτικέ

Το έχουμε ξανά πει ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αδικούνται από τις φορολογικές εισφορές που πληρώνουν, και υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που φοροδιαφεύγουν.

Ένας από τους πιο αδικημένους κλάδους λοιπόν είναι και ο ναυτικοί, που και λείπουν 7-8 μήνες τον χρόνο, και συνάλλαγμα φέρνουν και καμία 25αρια τις εκατό εφορία πληρώνουν.

Και ακούμε τώρα για αναδρομικά σε ένστολους και λέμε ας πάει στα κομμάτια, τα δικαιούνται. Ακούμε για προσλήψεις στο δημόσιο. Και από που θα γίνουν οι προσλήψεις; Μα φυσικά από το πλεόνασμα. Και από που προκύπτει αυτό το πλεόνασμα; Μήπως από την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ανύπαρκτη βιομηχανία της χώρας; Όχι βέβαια, προκύπτει από την υπερφορολόγηση αυτών των λίγων που είπαμε, μεταξύ των οποίων και οι ναυτικοί.

Αντί δηλαδή να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη αλλά και επιβράβευση αυτών που σήκωσαν και σηκώνουν πραγματικά το βάρος της κρίσης, άρχισαν και δίνουν επιδόματα και δημιουργούν ένα νέο κράτος δημοσίων υπαλλήλων- κοπρόσκυλων. Αυτά είναι…

Οι ναυτικοί δεν διαθέτουν ψηφαλακια και άρα σημασία δεν τους δίνει κανείς. Ούτε και οι δημοσιογράφοι, εκτός, όπως έχουμε πει πολλές φορές από εδώ μέσα, τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος είναι ο μόνος που μιλά και υποστηρίζει τους ναυτικούς. Τι μένει λοιπόν να κάνουμε; Μα φυσικά να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ένα δυνατό σωματείο. Το άλλο είναι να σηκωθούμε και να φύγουμε από την Ελλάδα και να τους αφήσουμε στη μιζέρια τους, να προσλαμβάνουν και να υπερφορολογούν το 10-20% για να ταΐζουν τους υπόλοιπους.

Και για να γυρίσω στα σωματεία. Πόσες φορές έχουν κάνει δυναμικές κινητοποιήσεις για την υπερφορολόγηση του ναυτικού; Καμία. Βέβαια τι λέω και εγώ; Εδώ έχουμε καμιά δεκαριά ενώσεις για τους ναυτικούς. Άλλη για τους πλοίαρχους, άλλη για τους μηχανικούς, άλλη για τους μάγειρες ,άλλη για τους ναύτες κτλ και φυσικά η ΠΝΟ. Λες ας πούμε ότι άλλα συμφέροντα έχει ένας καπετάνιος και άλλα ένας μηχανικός…. Τελοσπάντον, φως στο τούνελ δε φαίνεται και άκρη με τις ενώσεις δε θα βρει κανείς.

Το θέμα μας παραμένει ότι ο ναυτικός δεν ακούγεται καθόλου. Πληρώνει χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα και χωρίς η εκάστοτε κυβέρνηση να του δίνει σημασία. Ξεχασμένοι λοιπόν είμαστε και δεν βλέπω αυτό να αλλάζει στο κοντινό μέλλον…

Διαβάστε ακόμα