Πρώην σοβιετικό κρουαζιερόπλοιο-φάντασμα βρίσκεται προσαραγμένο στο Μεξικό στο έλεος της σκουριάς (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το πρώην σοβιετικό κρουαζιερόπλοιο AZERBAIJAN (ECHANTED CAPRI), προσάραξε λόγω σφοδρής καταιγίδας τον Νοέμβριο του 2020 στο Veracruz του Μεξικού στον Κόλπο του Μεξικού, παραμένει στην ίδια θέση, σκουριασμένο και σε αποσύνθεση, αν και πιθανώς επιχειρήθηκε διάλυση και αποσυναρμολόγηση, όπως φαίνεται και στο πλωριό του μέρος.

Το ιστορικό

Το πρώην σοβιετικό κρουαζιερόπλοιο παρασύρθηκε από την καταιγίδα και προσάραξε στον Κόλπο του Μεξικού στις 4 Νοεμβρίου 2020, έχοντας σαν αποτέλεσμα τον παροπλισμό του και την επερχόμενη διάλυση του.

Το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου 2020 ξέσυρε την άγκυρα του και προσάραξε σε μια παραλία στη Veracruz του Μεξικού, στον Κόλπο του Μεξικού.

Περίπου από το 2009 το πλοίο είχε μεταφερθεί στο Μεξικό και χρησιμοποιήθηκε ως μέρος του στόλου της υπεράκτιας βιομηχανίας πετρελαίου.

Όταν ήρθε η ώρα να παροπλιστεί, ρυμουλκήθηκε προς το Tampico με σκοπό την διάλυση του αλλά αγκυροβόλησε με σκοπό να περάσει η κακοκαιρία στις 26 Οκτωβρίου, αλλά ξέσυρε την άγκυρα του και προσάραξε, όταν η καταιγίδα περνούσε από την περιοχή.

Το τετραμελές πλήρωμα διασώθηκε. Το πλοίο πρόκειται να επαναπλεύσει και πάλι ξανά. Το AIS ήταν ενεργό μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα