Πτώση τμήματος γερανού σε ναυπηγείο προξένησε ζημιά σε υπό κατασκευή εξέδρα jackup

jackup_rig_shipyardΗ Noble Corp plc ανέφερε ότι η υπό κατασκευή εξέδρα τύπου jackup της εταιρίας της, η “Noble Lloyd Noble” υπέστη ζημιά στις 28 Φεβρουαρίου 2016 από πτώση τμήματος γερανού του ναυπηγείου κατά τη λειτουργία του κοντά στην εξέδρα.

Η εξέδρα βρισκόταν στα τελευταία στάδια κατασκευής στο ναυπηγείο της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη. Η εταιρία αναφέρει ότι οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε μία πλευρά της εξέδρας αλλά προξένησαν ζημιά και σε ένα γερανό της. Το περιστατικό είχε επίσης σαν αποτέλεσμα μικρούς τραυματισμούς σε προσωπικό του ναυπηγείου.

Το υπουργείο Εργασίας της Σιγκαπούρης διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος και οι εργασίες έχουν σταματήσει προσωρινά στην εξέδρα.

Η κατασκευή του Noble Lloyd Noble αναμενόταν να ολοκληρωθεί το δεύτερο τετράμηνο του 2016. Μετά τη μεταφορά της στη Βόρεια Θάλασσα, η εξέδρα αναμενόταν να ξεκινήσει ένα 4ετές συμβόλαιο με τη Statoil κατά τη διάρκεια του τρίτου τετραμήνου του 2016.

Πλέον η διεξοδική έρευνα για τη ζημία που υπέστη η εξέδρα, θα καθορίσει το νέο πλάνο παράδοσης ώστε να επανακαθοριστεί μια νέα ημερομηνία για την έναρξη του συμβολαίου.

Διαβάστε ακόμα