Πυρκαγιά ξέσπασε σε containership στη Φλόριντα

purkagia_se_container_ship_sti_florina_nautilia_

Αξιωματούχοι στο Μαϊάμι εντόπισαν ένα αυτοκίνητο ως την πηγή της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου επί ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με Λιβεριανή σημαία, ενώ έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, αλλά η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη.

Αξιωματούχοι είπαν ότι το πλήρωμα του μήκους 200 μέτρων Leda Trader ανίχνευσε μια φωτιά κάτω από το κατάστρωμα σε ένα από τα μεταφερόμενα φορτία, λίγο μετά την αναχώρηση από το Port Everglades για την Κόστα Ρίκα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, αναγκάζοντας το πλοίο να κάνει μια στάση έκτακτης ανάγκης στο λιμάνι του Μαϊάμι.

Το πλοίο στη συνέχεια ελλιμενίστηκε την Κυριακή το πρωί στο νησί Dodge, όπου τα μέλη του πληρώματος έπρεπε να ξεφορτώσουν συνολικά 48 εμπορευματοκιβώτια έτσι ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να καθορίσουν την έκταση των ζημιών και την πηγή της πυρκαγιάς.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι το αντιπυρικό σύστημα του πλοίου είχε σβήσει την φωτιά, η οποία λέγεται ότι είχε ξεσπάσει κοντά στην κορυφή ενός φορτίου του πλοίου, στο αμπάρι. Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Μαϊάμι είπε ότι ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε από τις φλόγες στο εσωτερικό του αμπαριού απ’ όπου προήλθε η φωτιά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου πάλι, η φωτιά έλαβε χώρα κοντά σε εύφλεκτα υλικά που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει μια μεγαλύτερη έκρηξη.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από το περιστατικό.

purkagia_se_container_ship_sti_florina_nautilia_ (2)

Διαβάστε ακόμα