Πειραιάς
34°C

Πυρκαγιά σε ολοκαίνουριο πλοίο κοντέινερ (photo)

Δημοσιεύθηκε στις

22/05/2021

από

Πυρκαγιά ξέσπασε στα κοντέινερς που μετέφερε το πλοίο X PRESS PEARL στις 20 Μαΐου και ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Το πλοίο κατέφθασε στο αγκυροβόλιο του Κολόμπο στις 19 Μαΐου από την Hazira της Ινδίας, μεταφέροντας 1486 εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν μεταξύ άλλων εμπορευμάτων, νιτρικό οξύ, διάφορα χημικά και καλλυντικά.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα έσπευσε στο σημείου τις 0330 UTC στις 21 Μαΐου και ξεκίνησε τις προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο σημείο έφτασαν και ρυμουλκά ανοικτής θαλάσσης κι διάφορα βοηθητικά σκάφη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Ναυτικού της Σρι Λάνκα, στο πλοίο επιβαίνουν 25 ναυτικοί, οι εθνικότητες των οποίων είναι από τις Φιλιππίνες, την Κίνα, την Ινδία και την Ρωσία. Το πλοίο είναι ολοκαίνουργιο, χτίστηκε στην Κίνα και άρχισε τα ταξίδια του τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Φωτογραφικό Υλικό

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C