Σεμινάριο Μετεωρολογίας για τις Ελληνικές Θάλασσες και τον καιρό της Ελλάδας (Επ. I)

semonario_metewrologias_

Περιγραφή Σεμιναρίου
Το σεμινάριο Μετεωρολογίας για τις Ελληνικές Θάλασσες και τον καιρό της Ελλάδας (Επίπεδο Ι), είναι ένα καινοτόμο σεμινάριο στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πρακτικές γνώσεις για τον καιρό στη θάλασσα και όχι μόνο, υπό το πρίσμα πάντα της σύγχρονης μετεωρολογικής επιστήμης. Γνώσεις οι οποίες είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμες και θα τους προσδώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να αντιμετωπίσουν το σύνθετο καιρό που επικρατεί στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν καλύπτει μόνο θεωρητικές γνώσεις αλλά δίνει πρακτικά παραδείγματα και αποκαλύπτει στους συμμετέχοντες τα μυστικά της ασφαλούς πρόγνωσης του καιρού. Για τη συμμετοχή του δεν απαιτούνται μαθηματικές ή μετεωρολογικές γνώσεις παρά μόνο οι βασικές γνώσεις περιήγησης στο διαδίκτυο.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο αφορά επαγγελματικές ναυτικούς που εργάζονται στις Ελληνικές Θάλασσες και τη Μεσόγειο, ιστιοπλόους (επαγγελματίες ή μη), skippers, κατόχους ή χειριστές ταχύπλοων σκαφών ή ανθρώπους που τους ενδιαφέρει γενικά η μετεωρολογία και δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές Θάλασσες. Επίσης απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδες που η εργασία τους είναι στη θάλασσα όπως λιμενικοί, δύτες κλπ. αλλά και σε όποιον θέλει να μάθει τα μυστικά του καιρού της χώρα μας.

Περιεχόμενα σεμιναρίου
Άνεμος – αιτία δημιουργίας – άνεμος και ισοβαρείς – αλληλεπίδραση ανέμου και ξηράς σε παράκτιες περιοχές – σπηλιάδες, μελτέμια, θαλάσσια αύρα, πρόγνωση βροχής – προγνωστικοί χάρτες υετού, μεθοδολογία που ακολουθούμε για την πρόγνωση του ανέμου και της βροχής, πρακτικά σημάδια που μας προειδοποιούν για μία ενδεχόμενη μεταβολή του καιρού, ψυχρά και θερμά μέτωπα – καιρός που προκαλούν, τύποι καιρού που επηρεάζουν τη χώρα μας, μπουρίνια – πρόγνωση τους, μετεωρολογία και Internet – ποια sites να εμπιστευόμαστε για πρόγνωση αλλά και για παρατήρηση του καιρού στη χώρα μας;

Που & Πότε
Αθήνα: Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, Ώρα: 09.30 – 15.00 (ολοκλήρωση εγγραφών 09.00 – 09.30), Ξενοδοχείο Τιτάνια ή στη οδό Θησέως 14-15 στις εγκαταστάσεις του City Unity College στο Σύνταγμα. (Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες 5 ημέρες πριν το σεμινάριο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.)

Κόστος
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 65€ το άτομο (+23% ΦΠΑ, 80€ τελική τιμή). Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται οι σημειώσεις σε pdf, η βεβαίωση συμμετοχής και τα coffee breaks.

Εγγραφές
Για να εγγραφείτε παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εδώ. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παραπάνω φόρμας. Τελευταία ημέρα εγγραφών η Δευτέρα 24 Μαρτίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 57 66 859 και 697 80 52 622.

Εισηγητής
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας ΚΕΣΕΝ – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα