Συγκρατημένα αισιόδοξη η Globus Maritime μετά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου


Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Globus Maritime Limited ανακοίνωσε αύξηση 50% των εσόδων της για το πρώτο τρίμηνο φέτος, φθάνοντας τα 2,69 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Η αύξηση κατά 50% των εσόδων της οφείλεται κυρίως στην αύξηση των μέσων όρων των ναύλων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς οι τιμές TCE έφτασαν τα 5.079 δολάρια ανά πλοίο ημερησίως έναντι του περσινού ισοδύναμου των 2.211 δολαρίων, δηλαδήμια αυξηση της τάξης του 130%.

Ωστόσο, η συνολική ζημιά για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθε σε 2,3 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο πέρυσι.

“Η αγορά ξηρού φορτίου χύδην ξεκίνησε το έτος (2017) υποτονικά, αλλά σταδιακά βελτιώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο και ιδιαίτερα προς το τέλος του τριμήνου. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, λειτουργώντας στην αγορά spot, αλλά και εξασφαλίζοντας πιο μακροπρόθεσμα τα πλοία μας όταν βλέπουμε καλές ευκαιρίες. Το 2016 αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο έτος, ο κλάδος γνώρισε πολετή χαμηλά αγοράς, αλλά παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον καθώς η παγκόσμια οικονομία σταθεροποιείται και αναπτύσσεται”, δήλωσε ο Αθανάσιος Φειδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus Maritime Limited.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία μείωσε το χρέος της από δάνεια κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το α ‘τρίμηνο του 2016, έχοντας εξασφαλίσει μια ανάσα από τους δανειστές το Μάρτιο.

Όπως εξήγησε ο Φειδάκης, η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία της εταιρείας από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αστάθεια της αγοράς.

“Η αγορά άρχισε να ομαλοποιειται πρόσφατα, αλλά τα σήματα που παίρνουμε για την αγορά μας οδηγούν στο να παραμείνουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι”, πρόσθεσε.

Οι θυγατρικές της Globus κατέχουν και εκμεταλλεύονται επτά πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 300.571 dwt και όλα αυτά λειτουργούν επί του παρόντος σε ναυλώσεις μικρής διάρκειας.

Διαβάστε ακόμα