Συνάντηση Τσίπρα – εφοπλιστών για την παράταση της οικειοθελούς παροχής

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η συνάντηση σχετίζεται με το «νέο συμβόλαιο» που θα συνομολογήσουν οι Έλληνες εφοπλιστές με το Ελληνικό Δημόσιο για τη φορολόγηση των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων.

Σημειώνεται πως αν και στο τέλος του 2018 εξέπνευσε το πενταετής διάρκειας συνυποσχετικό μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και της Πολιτείας, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με συντριπτική πλειοψηφία σε αριθμό πλοίων και χωρητικότητα, αποφάσισε να συνάψει ένα νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά ο επικεφαλής της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης το νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής θα σέβεται νομοτεχνικά το υφιστάμενο θεσμικό ναυτιλιακό πλαίσιο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου συνυποσχετικού έγκεινται στην αόριστη χρονική διάρκεια αυτού και στην καταβολή ενός σταθερού ποσοστού 10% επί των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων των φυσικών προσώπων.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η απόφαση αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υπευθυνότητα και ενότητα του ναυτιλιακού κλάδου, καθώς και την ισχυρή βούλησή του να συνεχίσουμε τη διαχρονικά ενεργή παρουσία του στην ελληνική οικονομία.

cnn.gr

Διαβάστε ακόμα