ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΑΛΣ: Συγχαρητήριες επιστολές και αιτήματα συνάντησης με τον κ. ΥΝΑΝΠ και τον κ. ΑΝ. ΥΝΑΝΠ

ΠΕΑΛΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ. Εκκρεμούν και αναμένουν επίλυση συσσωρευμένα μείζονα ζητήματα -αιτήματα , δυστυχώς εκ προοιμίου ναρκοθετημένα.

Προς: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη.

Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε και εγγράφως τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο σας.

Το ήθος σας, η πείρα σας, η μακρόχρονη συμβολή σας στη χώρα αλλά και η κατά καιρούς προσωπική σας στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, αποτελούν εχέγγυα αφενός για την ορθή και συνετή διοίκηση και λειτουργία του ΥΝΑΝΠ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και αφετέρου τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ενίσχυσης και της επιτυχούς δράσης ενός σύγχρονου σώματος ασφαλείας στη θάλασσα και στα λιμάνια και ενός δυναμικού ελεγκτικού μηχανισμού της εθνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Αναλαμβάνετε το τιμόνι του ΥΝΑΝΠ και την πολιτική εποπτεία του Λιμενικού Σώματος ¬Ελληνικής Ακτοφυλακής σε μια ιδιαίτερα δύσκολή περίοδο κατά την οποία καλείστε να «υπερβείτε εαυτόν» καθώς οι προϋποθέσεις και η όποια θετική προσπάθεια εκ μέρους σας επίλυσης των θεσμικών, οικονομικών, κοινωνικών και υπηρεσιακών προβλημάτων που αφορούν τον οργανισμό που υπηρετούμε και τα στελέχη ΛΣ είναι εκ προοιμίου «ναρκοθετημένες» δεδομένου ότι εκκρεμούν και αναμένουν την επίλυσή τους συσσωρευμένα μείζονα ζητήματα -αιτήματα.

Επισημαίνουμε ότι η ΠΕΑΛΣ ως θεσμικός φορέας, εκπρόσωπος των διοικούντων του Σώματος,Αξιωματικών του Λ.Σ¬ΕΛ.ΑΚΤ., σεβόμενη τα μέλη της και την ευθύνη που φέρουν οι Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων τους συναδέλφων τους, τη συμπαράσταση του Αρχηγού του ΛΣ στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τη δομή και το Στρατιωτικό χαρακτήρα του ΛΣ, τα έθιμα, τις αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του Λ.Σ. αλλά και το διαχρονικό έργο και την προσφορά του ΛΣ και των στελεχών ΛΣ όλων των κατηγοριών, αγωνίζεται με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του οργανισμού που υπηρετούμε και των στελεχών του ΛΣ χωρίς να παραβλέπει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και δρα πάντοτε με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους αλλά και την κατοχύρωση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας στη Χώρα.

Ως εκ τούτου να είστε σίγουρος ότι θα «συμπλεύσουμε», θα επικροτήσουμε και θα στηρίξουμε όλες τις ενέργειες σας που θα έχουν στόχο το συμφέρον των στελεχών και του οργανισμού που υπηρετούμε, επ’ ωφελεία εντέλει του κοινωνικού συνόλου και ότι oi παρεμβάσεις μας θα είναι μόνο εποικοδομητικές και θα συνοδεύονται από επιχειρήματα και υποβολή σχετικών προτάσεών μας στα πλαίσια του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό στο πρόσωπο σας και στο Αξίωμα που φέρουμε ως Αξιωματικοί ΛΣ αλλά και στα μέλη μας.

Ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία μαζί σας που θα συμβάλει στα παραπάνω και στην υλοποίηση των επιδιωκόμενων κοινών μας στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όπως δεχθείτε αίτημά μας για πραγματοποίηση συνάντησής μας στο αμέσως προσεχές διάστημα, ούτως ώστε πέραν των όσων θα σας αναφέρουν η Στρατιωτική Ηγεσία μας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενημερωθείτε, εκ του σύνεγγυς για όλα θέματα που μας απασχολούν ως Αξιωματικοί του ΛΣ .

ΠΕΑΛΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Αν. ΥΠΟΥΡΓΟ Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ .Ευελπιστούμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και αναπτυχθεί περαιτέρω

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε και εγγράφως τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο σας.

Ευελπιστούμε η εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία μαζί σας αλλά και το ενδιαφέρον και η συνδρομή σας για την επίλυσή των ζητημάτων που απασχολούν τους Αξιωματικούς ΛΣ, να συνεχιστούν και αναπτυχθούν περαιτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων σας ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρακαλούμε όπως δεχθείτε αίτημά μας για πραγματοποίηση συνάντησής μας στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ
Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ