Σκύλος έπεσε στην θάλασσα από αλιευτικό και βρέθηκε μετά από 5 εβδομάδες!

dog_survivor
Μπορεί να λένε ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες, αλλά ο χαρακτηρισμός ταιριάζει καλύτερα σε ένα Γερμανικό Ποιμενικό ηλικίας μόλις ενός χρονού, τη Luna, που έπεσε στη θάλασσα από αλιευτικό σκάφος στις 10 Φεβρουαρίου και βρέθηκε ζωντανή πριν λίγες μέρες.

Η Luna αναφέρθηκε να αγνοείται περίπου δύο μίλια μακριά από το San Clemente Island της Καλιφόρνια, από τον ιδιοκτήτη της, Νικ Χέιγουορθ. Το σκυλί είχε εξαφανιστεί, ενώ αυτός τακτοποιούσε δοχεία με αστακούς και δεν φαινόταν στο σκοτάδι.

Η Luna είναι δεινός κολυμβητής, και ο Χέιγουορθ σκέφτηκε ότι θα κολυμπήσει στην ακτή, αλλά μετά από αρκετές ημέρες άκαρπης αναζήτησης, θεώρησε ότι ήταν νεκρή.

Για καλή του τύχη όμως αυτή την εβδομάδα το προσωπικό του Ναυτικού των ΗΠΑ βρήκε τη Luna ζωντανή σε ένα νησί 80 μίλια ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Την Τρίτη το πρωί, το προσωπικό του Βοηθητικού Ναυτικού Διαδρόμου Προσγείωσης στο San Clemente Island τη βρήκε να κάθεται στην άκρη του δρόμου και να κουνάει την ουρά της.

Ένας ειδικευμένος στην άγρια φύση βιολόγος του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο εξέτασε τη Luna και βρήκε σε άριστη κατάσταση της υγείας της, εκτός από το ότι ήταν λίγο υποσιτισμένη. Πιστεύεται ότι επιβίωσε τρώγοντας τρωκτικά και νεκρά ψάρια για τις εβδομάδες που αγνοούνταν.

Την Τετάρτη το απόγευμα, η Luna μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε μια βάση του Ναυτικού στην ηπειρωτική χώρα και παραδόθηκε στον καλύτερο φίλο του Haworth, ο οποίος θα φροντίσει το σκυλί μέχρι ο ιδιοκτήτη της να επιστρέψει το βράδυ της Πέμπτης.

Η Luna, εν τω μεταξύ, απέκτησε κι ένα ενθύμιο από την εμπειρία. Η σκυλίσια ετικέτα της χάθηκε, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό της έδωσε μια νέα. Μαζί με το όνομά της, φέρει ένα βασικό ρητό που διδάσκεται στο προσωπικό του Ναυτικού που είναι υπεύθυνο για επιχειρήσεις διάσωσης (Survival, Evasion, Resistance and Escape – SERE): “Διατηρήστε την πίστη”.

Διαβάστε ακόμα