Σκοπιμότητες και αθέμιτο ανταγωνισμό καταγγέλλει το «Άγιος Νεκτάριος Αίγινας»

agios_nektarios_aiginas_aktoploia_

O πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΣ HIGH SPEED σε επιστολή-διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου καταγγέλλει σκοπιμότητες και αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της εταιρείας όσον αφορά το «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Κύριε Γενικέ,

Διαμαρτυρόμαστε ενώπιών σας για την κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος της εταιρείας μας. Το πλοίο μας Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιά – Αίγινας. Όπως γνωρίζετε, κάθε Γενάρη οι εταιρείες δηλώνουν εμπρόθεσμα τα δρομολόγια που επιθυμούν να εκτελέσουν την επόμενη δρομολογιακή περίοδο. Έτσι έγινε και στην εν λόγω γραμμή για την περίοδο 2013-2014 από 4 εταιρείες και συνολικά 5 πλοία.

Και ενώ περιμέναμε την έγκριση των δρομολογίων μας όπως τα είχαμε δηλώσει, αφού δεν υπήρχε αντίρρηση από κανέναν (τουλάχιστον όσον αφορά το «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ») και λίγο πριν την έναρξη της νέας δρομολογιακής περιόδου, μάθαμε ότι συγκροτήθηκε κοινοπραξία από τις υπόλοιπες εταιρείες, η οποία θα διαχειριζόταν 4 πλοία. Μέχρι εδώ δεν είχαμε αντίρρηση αφού επρόκειτο για μεταξύ τους επιχειρηματικές αποφάσεις – αν και με την οικονομία κλίμακας που πιθανόν να επετύγχαναν, θα αποκτούσαν δεσπόζουσα θέση στη γραμμή σε βάρος της εταιρείας μας.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως που προέκυψε ήταν ότι κατέθεσαν νέα δρομολόγια, διαφοροποιημένα και λιγότερα σε σχέση με τα αρχικώς δηλωθέντα, και το χειρότερο κατανεμημένα με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για το πλοίο μας ώστε τελικά να αναγκαστούμε να φύγουμε από τη γραμμή, δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα περιέκοψαν πολλά, ενδιάμεσα των δικών τους, δρομολόγια και άφησαν αυτά που βρίσκονται μπροστά από τα δικά μας σε χρονική απόσταση 10 – 15 λεπτών. Ταυτόχρονα τα δρομολόγια της Κοινοπραξίας έχουν χρόνο φόρτωσης 2 έως 3 ώρες. Παράλληλα δε και όσον αφορά την τιμολογιακή τους πολιτική, στα δρομολόγια που είναι μόνοι τους έχουν αυξημένους ναύλους, σε αντίθεση με τα δρομολόγια που είναι μπροστά από δικό μας δρομολόγιο όπου τότε γίνονται εξόχως «ανταγωνιστικοί».

Όταν συζητήθηκε το αίτημά τους στο Σ.Α.Σ. μολονότι διαμαρτυρηθήκαμε, η γνώμη μας δεν εισακούστηκε και τα δρομολόγιά τους εγκρίθηκαν όπως είχαν αιτηθεί. Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: προφανής αδικία σε βάρος μας αλλά και μη σωστή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Και σας ρωτάμε: Είναι προς το συμφέρον του κόσμου η γραμμή Πειραιάς– Αίγινα να έχει περισσότερα πλοία από πέρσι, με λιγότερα δρομολόγια, με μεγάλα κενά διαστήματα, και από την άλλη 3-4 δρομολόγια με χρονική απόσταση 15 λεπτών μεταξύ τους σε συγκεκριμένες ώρες (που έχει το πλοίο μας δρομολόγια); Έχουν τηρηθεί οι αρχές του Σ.Α.Σ. που εσείς ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά παλέψατε να εφαρμοστούν;

Κύριε Γενικέ, προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος μας αλλά και σε βάρος του επιβατικού κοινού, σας παρακαλούμε όπως συζητηθεί το θέμα σε επόμενο Σ.Α.Σ. και να εγκριθούν δρομολόγια με τήρηση των κανόνων του. Με νεώτερη επιστολή μας θα σας εκθέσουμε με λεπτομέρειες τις αρχές που έχει εφαρμόσει το Συμβούλιό σας για τη γραμμή του Αργοσαρωνικού κατά το παρελθόν. Εάν όμως δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω, προτιθέμεθα ως εταιρεία να σας υποβάλλουμε κι εμείς καινούργιους πίνακες δρομολογίων προκειμένου να προστατέψουμε κι εμείς τα συμφέροντά μας.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Α.Ν.Ε.Σ. ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ

Ο Πρόεδρος

ΚΑΚΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Διαβάστε ακόμα