Στα άδυτα του τρίτου μεγαλύτερου νεκροταφείου πλοίων στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Το Πακιστάν είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες διαλυτηρίων πλοίων στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια. Η παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της λόγω του τεράστιου παγκόσμιου εμπορίου και έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των πλοίων, τα οποία όμως μετά από 25 -30 χρόνια πρέπει να διαλυθούν.

Το Gadani είναι το τρίτο μεγαλύτερο διαλυτήριο πλοίων στον κόσμο το διαλύει έως και 1 εκατομμύριο τόνους μετάλλου, οι οποίοι βέβαια δεν κόβονται μέσω μηχανών, αλλά μέσω του ιδρώτα των ανθρώπων.

Στα διαλυτήρια δουλεύουν κατά μέσο όρο 10,000-15,000 άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα, μερικές φορές και όλη τη νύχτα, και αμείβονται με 113 δολάρια ΗΠΑ το μήνα (!), που είναι το μισό του μισθού διαβίωσης!

Τα μέτρα και ο εξοπλισμός ασφαλείας στο Gadani έχει είναι λίγα έως ανύπαρκτα. Δεν υπάρχουν πρώτες βοήθειες, εκπαίδευση ή καθαρό πόσιμο νερό. Οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν εξοπλισμό ασφαλείας και εξοπλισμό για εργασίες σε μεγάλα ύψη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς τραυματισμούς. Τα τοξικά χημικά και ο αμίαντος είναι κάτι συνηθισμένο και πρέπει να απορρίπτονται σωστά.

Παραδόξως, δεν υπάρχει απροθυμία και έλλειψη εργατικού δυναμικού το οποίο κατακλύζει κάθε πρωί την αμμώδη παραλία μήκους 10 χιλιομέτρων στο Gadani στο Πακιστάν.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα