Στην πώληση τριών supramax προχώρησε η Olympic Shipping

Ειδικότερα, όπως φανερώνουν τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου, Allied Shipbroking, η ναυτιλιακή ήρθε σε συμφωνία για την πώληση του «Olympic Pegasus» (κατασκευής 2011 και χωρητικότητας 56.726 dwt), του «Olympic Pride» (κατασκευής 2006 και χωρητικότητας 55.705 dwt) και του «Olympic Peace» (ιδίων χαρακτηριστικών με το «Olympic Pride»).

Σύμφωνα με την tradewinds, με την εξαγορά των τριών bulker συνδέεται η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 40 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2020, η Olympic Shipping προέβη στην πώληση των δύο τελευταίων πλοίων, τύπου capesize, του στόλου της, έναντι 38 εκατ. δολαρίων έκαστο. Επρόκειτο για το «Olympic Hope» και το «Olympic Harmony», αμφότερα κατασκευής 2016 και χωρητικότητας 183.000 dwt. Αγοραστής των δύο αδελφών bulkers ήταν η JP Morgan, ενώ και στα δύο πλοία είναι εγκατεστημένα συστήματα scrubbers.

Ακόμη, στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι η Olympic Shipping παραχώρησε το κατασκευής 2003 και χωρητικότητας 305.000 dwt, VLCC, «Olympic Liberty» για περίπου 26 εκατ. δολάρια.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της Olympic Shipping, ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από 21 tankers και 10 dry bulk carriers, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 6,1 εκατ. dwt.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε ακόμα