Στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας

Στο λιμάνι της Νέας Υόρκης έδεσε το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο, στην πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης επιστράτευσαν ένα πρώην πετρελαιοφόρο, στην μάχη με τον «αόρατο» εχθρό, το οποίο έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο για το πολεμικό ναυτικό της Αμερικής, με 1.000 κρεβάτια, 12 χειρουργεία και βάρους περίπου 70.000 τόνων.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το πλοίο δεν θα δεχόταν ασθενείς, που έχουν νοσήσει από τον ιό. Η κλήση του αποσκοπούσε στην απελευθέρωση των νοσοκομειακών κλινών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης για την λήψη ασθενών που δεν είναι θετικοί. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα Άμυνας των Η.Π.Α , το Πεντάγωνο τελικά χρησιμοποίησε το USNS Comfort (T-AH-20) και το μικρότερο USNS Mercy (T-AH-19 δεύτερη φωτογραφία) για ασθενείς με κορωνοϊό. Η κίνηση αυτή γίνεται για να παρέχουν τα πλοία ανακούφιση στα παράκτια νοσοκομειακά κέντρα, ώστε τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν σε ασθενείς με σοβαρά περιστατικά.

Με πάνω από 87.000 κρούσματα ανά 1.000.000 πληθυσμού, πάνω από 60.000 νέα κρούσματα, και με περισσότερους από 1.700 θανάτους ημερησίως, οι ΗΠΑ ακόμα υποφέρουν από την πανδημία, και τις μεταλλάξεις, παρά την καλή πορεία των εμβολιασμών.

 

 

Διαβάστε ακόμα