Στο αγκυροβόλιο Καρύστου βρίσκεται το φορτηγό πλοίο που παρουσίασε μηχανική βλάβη στην Άνδρο

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες της 29/09/2021, οι Λιμενικές Αρχές Άνδρου και Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ πλοίο ”HODZI” σημαίας Παναμά, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο ΜΕ 7.170 Μ.Τ. ξυλείας από Τουρκία με προορισμό την Τυνησία με είκοσι (20) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, χωρίς να αιτεί συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια ν. Άνδρου. Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από την ακτή «ΔΗΜΟΛΙΤΗ» ν. Άνδρου ενώ στην περιοχή έσπευσαν το Ρ/Κ «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» Ν.Π. 12514 και το «VERNIKOS SIGNOS».

Μεσημβρινές ώρες προχθές ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου από το «VERNIKOS SIGNOS», συνοδεία του «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» με προορισμό το αγκυροβόλιο Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ‘HODZI” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. .

Διαβάστε ακόμα