Στο Λονδίνο το μεγαλύτερο ξύλινο ιστιοφόρο πλοίο στον κόσμο!

Ένα τεράστιο ξύλινο σκάφος που μοιάζει σαν πειρατικό πλοίο παρατηρήθηκε να διασχίζει τη Γέφυρα Tower Bridge το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου.

Το σκάφος ήταν το Götheborg, που πλέει μέσω Λονδίνου με τελικό προορισμό την Ασία.

Τουρίστες και εργαζόμενοι σταμάτησαν να κάνουν οτιδήποτε για να τραβήξουν μια φωτογραφία από την πρώτη διέλευση του μεγάλου ξύλινου σκάφους από τη μια πλευρά της γέφυρας στην άλλη.

Το Götheborg είναι το μεγαλύτερο πλοίο τέτοιου τύπου στον κόσμο που πλέει στους ωκεανούς.

Θα παραμείνει ελλιμενισμένο στο Canary Wharf’s Quay Dock και θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου.

Το υπέροχο αυτό πλοίο είναι αντιγραφή ενός πλοίου του 18ου αιώνα που φέρεται να βυθίστηκε το 1745 έξω από το Γκέτεμποργκ.

Ο τύπος αναφέρει ότι ακολουθώντας τα βήματα του ιστορικού σκάφους από τον 18ο αιώνα, θα πραγματοποιήσει μια αποστολή στοχεύοντας να ενισχύσει και να καλλιεργήσει τις εμπορικές σχέσεις στην Ασία και την Ευρώπη.

Το πλοίο θα ταξιδέψει στην Ευρώπη το 2022, θα παραμείνει στη Μεσόγειο το χειμώνα φέτος και θα πλεύσει για την Ασία τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, το πλοίο πρόκειται να φτάσει στον τελικό προορισμό του, που είναι η Σαγκάη.

Η ναυπήγηση του Götheborg ξεκίνησε το 1995, αλλά καθελκύστηκε τελικά το 2003, ενώ ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι στην Ασία από την Ευρώπη το 2005.

Διαβάστε ακόμα