Στο «σκοτάδι» κρατάει το ΥΠ.ΟΙΚ τα έσοδα από ΦΠΑ ακτοπλοίας

limani_peiraia_esoda_fpa_aktoploias_

Στο «σκοτάδι» κρατάει το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα από ΦΠΑ, που εισπράττουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σε κάθε εισιτήριο και οφείλουν να αποδίδουν στο Δημόσιο!

Αυτό αποκαλύπτεται με απάντηση, που δόθηκε σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και το υπουργείο Οικονομικών περιορίστηκε να απαντήσει μόνο για το θέμα του επίναυλου τηρώντας «σιγή ιχθύος» για το ΦΠΑ και κυρίως για τον τρόπο διασταύρωσης των στοιχείων των εταιρείων.

Η ερώτηση του κ. Δρίτσα, που «αγγίζει» ένα τεράστιο θέμα σχετικά με τον έλεγχο του κράτους στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έγινε, όπως προκύπτει, με αφορμή αναφορά στην Βουλή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με την οποία «αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε αποδοτικότητα των ποσών που επιδοτούμε και γι’ αυτό προσθέσαμε συμβατικό όρο για πρώτη φορά να αποκτήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στοιχεία για την κίνηση από τις εταιρείες που δεν τα είχε μέχρι τώρα. Κάθε μήνα πλέον είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να μας υποβάλλουν δελτία κίνησης».

Διαβάστε περισσότερα στο pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα