Συνάδελφοι για ποιες νίκες μιλάμε όταν οι ναυτικοί πληρώνουν 24% εφορία και παίρνουν συντάξεις της πείνας;

Μεγάλα και διθυραμβικά λόγια περί μεγάλης νίκης η οποία επιτέλους έδωσε την χαριστική βολή και τρομοκράτησε την κυβέρνηση ακούω, αλλά είναι τελικά έτσι ή κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

Να δεχτώ λοιπόν ότι μετά τον πολυήμερο αγώνα των συνάδελφων ναυτικών η κυβέρνηση έκανε πίσω, για την ώρα βέβαια κατά την ταπεινή μου άποψη. Ένα μπράβο λοιπόν σε όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα, στους απλούς ναυτικούς, εν ενεργεία ή συνταξιούχους. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μειώνω τον αγώνα και την προσπάθεια. Άλλο όμως αυτό και άλλο το ότι πετύχαμε μεγάλη νίκη.

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Ο υπουργός κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε ότι δεν θα εξισωθεί το φορολογικό των ναυτικών με αυτό των στεριανών και δεν θα γίνει και καμία αύξηση της τάξεως του 3%. Μα καλά τώρα, θεωρείται νίκη μια απλή υπόσχεση της κυβέρνησης αυτής; Μιας κυβέρνησης η οποία έσυρε μια χώρα σε ένα δημοψήφισμα και το όχι που ψήφησε ο λαός το έκανε ναι; Μιας κυβέρνησης η οποία υποσχέθηκε να βγούμε από τα μνημόνια και ήδη υπέγραψε ένα ακόμα, ενώ το άλλο είναι προ των πυλών; «Ε, είπα, ξείπα, την παρόλα μου την χέζω» θα μας πουν όταν έρθει η ώρα για τις αυξήσεις στην φορολογία.

Και άντε να δεχτώ ότι όντως έτσι θα παραμείνουν τα πράγματα. Ε και; Θεωρείται νίκη το 24% φορολογία και τα 1000 ευρώ σύνταξη; Δηλαδή θα πρέπει αυτά να τα καταπιούμε και να βάζουμε συνέταιρο το κράτος στο δύσκολο μεροκάματο του τρόμου; Την ίδια στιγμή που είμαστε οι λίγοι που πληρώνουμε τους πολλούς;

Δεν πιστεύω λοιπόν σε καμία περίπτωση εμείς οι ναυτικοί κερδίσαμε κάτι ουσιαστικό. Κερδίσαμε προσωρινά την αναβολή της υπερφορολογισης μας. Προσωρινά όμως. Στην ουσία δηλαδή είναι σα να αποδεχόμαστε την υπάρχουσα εξευτελιστική κατάσταση που μας επέβαλλαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Ο ναυτικός θέλει πιο ουσιαστικές λύσης πλέον, δεν του φτάνουν οι ήττες με ψηλά το κεφάλι, θέλει νίκες! Είπαμε ξανά από το e-nautilia.gr ότι έφτασαν οι φιλιπινέζοι να παίρνουν περισσότερα «καθαρά» χρήματα στην τσέπη τους από τους Έλληνες και εδώ είμαι όποιος θέλει να το διαψεύσει… Και δεν έχω τίποτα με τους Φιλιπινέζους, απλά το φέρνω σαν παράδειγμα γιατί τα χρήματα που παίρνουν αυτοί σε σχέση με το κόστος ζωής στην χώρα τους ουδεμία σχέση έχουν με τον Έλληνα ναυτικό και την Ελλάδα.

Είχε γραφτεί εδώ στο e-nautilia ότι: Τελειώνουν με το νέο φορολογικό τον Έλληνα ναυτικό, ο οποίος έχει προπέλα και φεύγει για λιμάνια ξένα…

Ίσως ήταν προφητική η δήλωση βλέποντας τώρα από διάφορες μεριές να κινούνται διαδικασίες ώστε να αποχωρήσουν οι Έλληνες ναυτικοί από το φορολογικό καθεστώς της Ελλάδας. Αυτό για την χώρα θεωρείται μεγάλη καταστροφή και σίγουρα θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις και σημαντικές εξελίξεις για την Ελληνική εμπορική ναυτιλία και κυρίως για τα ποντοπόρα πλοία με Ελληνική σημαία.

Με το να φύγουμε όλοι από εδώ δεν το θεωρώ νίκη. Νίκη θα ήταν να φορολογείται ο ναυτικός με 0% ή με ένα ποσοστό της τάξεως του 3%-6% και να κάτσει στη χώρα του, να πληρώνει αυτό το ΔΙΚΑΙΟ ποσοστό και να φέρνει όλο το συνάλλαγμα στις Ελληνικές τράπεζες . Θα είναι όμως μια ηθική ικανοποίηση για όλους εμάς που μετά από 8 μήνες μπάρκο αναγκαζόμαστε και πληρώνουμε 20,000 ευρώ στην εφορία.

Ελπίζω έστω και τώρα να πρυτανεύσει η λογική από πλευρά της κυβέρνησης για να συνεχίσουμε όλοι εμείς να ταξιδεύουμε την Ελληνική σημαία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης,

Υ.Γ. Συνάδελφοι, με το να φαγωνόμαστε μεταξύ μας δεν οδηγεί πουθενά. Καλό θα είναι να καταλάβουμε ότι όλοι μας έχουμε την άποψη μας και θα πρέπει να είναι σεβαστή. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράματα. Ας αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές πεποιθήσεις μας και ας σκεφτούμε τι είναι το καλύτερο για εμάς και το μέλλον μας. Μόνο κακό μας κάνουν οι τσακωμοί και οι βρισιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμα