Πλήρη συνεργασία της COSCO για την έρευνα του ατυχήματος στη Σιγκαπούρη

cosco_fei_he_container_nautilia_

Μετά τη σύγκρουση του containership της COSCO “Fei He” με το δεξαμενόπλοιο “Lime Galaxy” στις 29 Ιανουαρίου, μια έρευνα σε σχέση με το ατύχημα ξεκίνησε στις οποίες COSCON υποσχέθηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις Λιμενικές αρχές της Σιγκαπούρης για τη διευθέτηση του θέματος.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της COSCON που έπλεε προς Σιγκαπούρη από το Tanjung Pelepas της Ινδονησίας, παρέμεινε αγκυροβολημένο στην είσοδο του Sinki Fairway. Το πλοίο υπέστη ζημιές στο κουφάρι του, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα κάποια διαρροή καυσίμων.

Το πλήρωμα του “Fei He” είχε αναφέρει τη διαρροή στις Λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης αμέσως, και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε. Με τη βοήθεια του Λιμενικού, η διαρροή τέθηκε υπό έλεγχο. Δεν παρατηρήθηκε περαιτέρω διαρροή καυσίμου, η κίνηση στο πολυσύχναστο λιμάνι της Σιγκαπούρης παρέμεινε ανεπηρέαστη και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιά στο φορτίο. Η “Fei He” ήταν σε σταθερή κατάσταση.

Το «Lime Galaxy” έχει φύγει από την περιοχή της Σιγκαπούρης και προορίζεται να φτάσει στο Anping στις 6 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άλλη μια παρόμοια σύγκρουση έλαβε χώρα την επόμενη στο East Keppel Fairway, περίπου 4 χλμ νότια από Marina South, μεταξύ του containership με σημαία Παναμά “NYK Themis” και μιας φορτηγίδας “AZ Fuzhou”. Μια από τις δεξαμενές αποθήκευσης του containership υπέστησαν ζημίες, με αποτέλεσμα και σ’ αυτή την περίπτωση τη διαρροή καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα