Συνεχίζει να καίγεται παρασυρόμενο στον Ατλαντικό ωκεανό το πλοίο με τα χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα

Σε ενημέρωση της MOL Ship Management με έδρα την Σιγκαπούρη σχετικά με την κατάσταση του πλοίου μεταφοράς οχημάτων «Felicity Ace», είπε ότι το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται και να παρασύρεται νότια των Αζορών στον Ατλαντικό.

Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί διαρροή πετρελαίου από το πλοίο και η ευστάθεια του πλοίου παραμένει καλή. Δύο μεγάλα ρυμουλκά έχουν φτάσει στο σημείο από το Γιβραλτάρ και ρίχνουν νερό στο πλοίο με σκοπό την ψύξη του κύτους του.

Τα δύο ρυμουλκά θα βοηθήσουν επίσης στο να ελέγξουν το πλοίο πριν από την αρχική επιθεώρηση από την ομάδα διάσωσης που βρίσκεται ήδη στο σημείο. Όταν οι συνθήκες είναι ασφαλείς, η ομάδα διάσωσης θα επιβιβαστεί στο Felicity Ace για μια αρχική αξιολόγηση, ώστε να αποφασιστεί το καλύτερο σχεδίων διάσωσης.

Στα 400 εκ. δολάρια η αξία των πολυτελών αυτοκινήτων που μπορεί να χαθούν λόγω της πυρκαγιάς στο Felicity Ace

Το περιπολικό σκάφος NRP Setúbal, του Πορτογαλικού Ναυτικού, παραμένει στο σημείο παρακολουθώντας την κατάσταση, ως εγγύηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και παρακολούθησης της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, παρακολουθώντας μόνιμα τη ευστάθεια του πλοίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία εστίαση στη ρύπανση στη θάλασσα.

Η MOL, η MOL Ship Management και η ομάδες διάσωσης συνεργάζονται πλήρως με τις τοπικές αρχές για να βρουν μια έγκαιρη λύση σε αυτό το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμα