Συνεχίζεται το αίσχος των καθυστερήσεων στην καταβολή του επιδόματος covid-19

Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις που έδωσε στην πρόσφατη 3ήμερη απεργία των Ναυτεργατών (23-25 Φλεβάρη 2021) ο Υπουργός Ε.Ν κ. Ι. Πλακιωτάκης, σχετικά με την επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης του ειδικού επιδόματος covid-19 για τους Ναυτεργάτες που βρίσκονται σε πολύμηνη αναστολή των συμβάσεών τους, αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες και χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ένας πολύ μικρός αριθμός έχει πάρει το επίδομα του μήνα Φλεβάρη 2021!!!

Ταυτόχρονα συνεχίζεται το γαϊτανάκι των εμπλεκομένων υπηρεσιών (εταιρίες – Λιμεναρχεία – ΝΑΤ – Οίκος Ναύτη) που ο καθένας από αυτούς πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς τους ότι το επίδομα και η έγκαιρη καταβολή του συνιστά όρο ύπαρξης και επιβίωσης για αυτούς τους Ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους!

Για τον σκοπό αυτό υπήρξε νέα παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ ώστε να καταβληθούν τα επιδόματα άμεσα και χωρίς πλέον την παραμικρή καθυστέρηση.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η πρόταση της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση και κλιμάκωση της 3ήμερης απεργίας τον Φλεβάρη και πως δεν πρέπει οι Ναυτεργάτες να “καθησυχάζουν” από τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ακόμα