«Σχέδιο LNG» για την Ελληνική Ακτοπλοΐα

sxedio_lng_gia-tin_ellhniki_aktoploia_

Η χρησιμοποίηση φυσικού αερίου –LNG – ως καύσιμο για τα πλοία της ακτοπλοΐας είναι το νέο μεγάλο project του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το καύσιμο αφενός είναι πιο οικονομικό από το πετρέλαιο και θα επιτευχθεί μείωση του λειτουργικού κόστους κάθε πλοίου και αφετέρου πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ήδη εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που εξειδικεύεται σε ενεργειακά έργα, μεταξύ άλλων και στο θέμα του LNG έχει στείλει επιστολή στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, (ΥΝΑ) και της προτείνει να γίνει ο συντονιστής της επένδυσης που θα μετατρέψει τις μηχανές πλοίων ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο. Η τράπεζα έχει δανειοδοτήσει αλλά είναι και μέτοχος στην ακτοπλοία και ενδιαφέρεται για την οικονομική εξυγίανση των ελληνικών ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με άμεση προτεραιότητα τη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Άλλωστε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων ώστε να βρεθεί ο τρόπος αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του κλάδου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα