Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, απογευματινές ώρες χθες, από τον ναυτικό πράκτορα πλοίου μεταφοράς οχημάτων, για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης στον λιμένα Ικονίου Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, εν λόγω πλοίο ενώ βρισκόταν παραβεβλημένο σε προβλήτα του οικείου λιμένα, προκλήθηκε υπερχείλιση πετρελαίου από το εξαεριστικό της δεξαμενής του, με αποτέλεσμα ποσότητα αυτού να διαρρεύσει στην προβλήτα και στη θάλασσα.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από ελαφριά ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, συνολικής έκτασης ογδόντα τετραγωνικών μέτρων (80τ.μ.) περίπου, μεταξύ του ανωτέρω πλοίου και της προβλήτας.

Στη συνέχεια, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ανατέθηκε σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, εργασίες καθαρισμού της ανωτέρω περιοχής, όπου και ολοκληρώθηκαν, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ για προληπτικούς λόγους, τοποθετήθηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το πλοίο.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, εκ του πληρώματος του εν λόγω πλοίου, για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ¨περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος¨, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης.

Διαβάστε ακόμα