Θάνατος επιβάτη από πτώση στο κρουαζιερόπλοιο Carnival Horizon

Η Carnival Cruise Line επιβεβαίωσε το θάνατο ενός επιβάτη που έπεσε από το μπαλκόνι του 9ου καταστρώματος κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας που πραγματοποιούσε το πλοίο την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο ενός επιβάτη στο Carnival Horizon καθώς το πλοίο επέστρεφε στο Μαϊάμι την Παρασκευή το βράδυ», δήλωσε η Carnival στα ΜΜΕ. «Η ομάδα υποστήριξης συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στην οικογένεια του επιβάτη και συνεργάστηκε με την τυπική έρευνα επιβολής του νόμου όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Μαϊάμι το Σάββατο το πρωί. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του επιβάτη.»

Το Αστυνομικό Τμήμα του Μαϊάμι επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος πέθανε από τραυματισμό που προήλθε από την πτώση ενώ είπε ότι το ιατρικό προσωπικό του πλοίου ενήργησε εγκαίρως πριν ο άνθρωπος πεθάνει. Δύο επιβάτες που ήταν στο Horizon, δήλωσαν στο τοπικό WINK News ότι το πλοίο ζήτησε αεροπορική μεταφορά από το Medevac αλλά ότι ο άτυχος επιβάτης πέθανε πριν φτάσει το ελικόπτερο.

Το Carnival Horizon είναι ένα νεόκτιστο πλοίο χωρητικότητας 4.000 επιβατών το οποιο παραδόθηκε το 2018 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Όταν συνέβη το ατύχημα το πλοίο επέστρεφε από κρουαζιέρα έξι ημερών στη Δυτική Καραϊβική.