Θρίλερ με ημιβυθισμένο ιστιοφόρο [φωτο]

vithisi_istioforou1

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ανεύρεσης του ιστιοφόρου PULAU TIGA με σημαία Μεγάλης Βρετανίας στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παξών και Πρέβεζας.35 ημέρες μετά το τελευταίο στίγμα που είχε δώσει, εντοπίστηκε ημιβυθισμένο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, το ιστιοφόρο το οποίο φαίνεται ότι ανήκει σε ένα ζευγάρι Άγγλων, αγνοούνταν από τις 5 Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα έχουν να δώσουν σημεία ζωής και οι δύο Άγγλοι οι οποίοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα.

Παρά τις έρευνες που είχε κάνει το λιμενικό, δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει κανένα ίχνος του σκάφους.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το ιστιοφόρο εντοπίστηκαν ημιβυθισμένο, στα ανοιχτά της Πρέβεζας από Ρωσικό φορτηγό πλοίο, το οποίο βοήθησε και στη ρυμούλκησή του.

vithisi_istioforou2

Τα ξημερώματα του Σαββάτου και με τη βοήθεια αλιευτικού το ιστιοφόρο μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα όπου αναμένονται εμπειρογνώμονες για να κάνουν αυτοψία. Ταυτόχρονα έχει ενημερωθεί και η Βρετανική Πρεσβεία.

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σκάφος δεν παρέχει προς το παρόν στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και επιτρέπει μόνο εικασίες, ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής του ζευγαριού.

 

makeleio.gr

Διαβάστε ακόμα