Πιθανότατα την Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο του «Νήσος Μύκονος» για το Β. Αιγαίο

nhsos-mukonos

Έτοιμο φαίνεται πως είναι το “Νήσος Μύκονος” για την κάλυψη της γραμμής που θα συνδέει τη Λήμνο με τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, βάση πληροφοριών του ΑΜΕ – ΜΠΕ.

Το πλοίο “Μύκονος” θα ξεκινάει τα δρομολόγιά του από Πειραιά και θα συνδέει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα, δύο φορές την εβδομάδα.

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η εταιρεία HELLENIC SEAWAYS να προχωρήσει με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος» στην κάλυψη του επιδοτούμενου δρομολογίου στη γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Βαθύ Σάμου, δύο φορές την εβδομάδα, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη, να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές της βόρειας Ελλάδας, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εντός της ημέρας πιθανότατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναμένεται να ανακοινώσει την απευθείας ανάθεση της γραμμής, που θα είναι για τρεις μήνες.

Εντωμεταξύ, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει και το σύστημα κράτησης και έκδοσης εισiτηρίων.

Σημειώνεται ότι, η «HELLENIC SEAWAYS» ήταν η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε σχετικό αίτημα στη δεύτερη πρόταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Ναυτιλίας για την κάλυψη της γραμμής.

limnosfm100.gr

Διαβάστε ακόμα