Το 77 χρόνων ιστιοφόρο πλοίο που εμφανίστηκε τουλάχιστον σε 12 ταινίες κατέφτασε στα διαλυτήρια

Το Ολλανδικό ιστιοφόρο πλοίο που εμφανίστηκε σε περισσότερες από δώδεκα ταινίες κατέφτασε στα διαλυτήρια για σκράπ, μετά από 77 χρόνια που βρισκόταν στο νερό.

Το τρικάταρτο πλοίο Earl of Pembroke, το οποίο πρωταγωνίστησε στις κινηματογραφικές παραγωγές των Treasure Island, Alice in Wonderland και Cloud Atlas, ρυμουλκήθηκε στα διαλυτήρια για την διάλυση του.

Το σκάφος κατασκευάστηκε στη Σουηδία το 1945 με το όνομα Orion και ήταν ένα από τα τελευταία ιστιοφόρα φορτηγά πλοία εξοπλισμένα με σκούνα που κατασκευάστηκαν για χρήση στο εμπόριο ξυλείας της Βαλτικής. Το Earl of Pembroke ολοκλήρωσε την αποστολή του ως εμπορικό πλοίο το 1974, αλλά σύντομα το απέκτησε η εταιρεία παραγωγής ταινιών Square Sail. Ξεκίνησε την επισκευή του το 1984 και καθελκύστηκε από το ναυπηγείο ως τρίστιχη μπάρκα του 18ου αιώνα το 1995. Το νέο της όνομα, the Earl of Pembroke, ήταν το αρχικό όνομα του διάσημου Endeavor του Captain James Cook.

Στη νέα του αποστολή για λογαριασμό της Square Sail, συμμετείχε σε περισσότερες από δώδεκα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των Longitude, Treasure Island, The Count of Monte Cristo, Cloud Atlas και Brotherhood of the Wolf, μεταξύ άλλων. Το the Earl of Pembroke άλλαξε χέρια το 2012 και συνέχισε να συμμετέχει σε φεστιβάλ στη Βόρεια Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταπωλήθηκε ξανά το 2017 στην Scarlet Sails Ltd.

Τα τελευταία χρόνια, το Earl of Pembroke ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Den Helder της Βόρειας Ολλανδίας, ωστόσο, το κόστος της συντήρησής κρίθηκε ασύμφορο για τον σημερινό ιδιοκτήτη του και πάρθηκε η απόφαση να το διαλύσουν σε ένα ναυπηγείο στο κοντινό Kampen, σύμφωνα με το Noordhollands Dagsblad.

Διαβάστε ακόμα